Начало Справочник Здравни институции и организации Сдружение Асоциация на болните от акромегалия в България

Сдружение Асоциация на болните от акромегалия в България

Пациентски организации

Сдружение Асоциация на болните от акромегалия в България - изображение

Сдружението се учредява и функционира, като юридическо лице с нестопанска цел, като притежава свой устав, печат и бюджет. То носи цялостното наименование Асоциация на болните от акромегалия - "Надежда за живот".

При взаимоотношенията си с чуждестранни физически и юридически лица, Асоциацията може да ползва и английският превод - acromegaly in Bulgaria (APAB) - "Hope for life".

Асоциацията се учредява за неопределен срок.

Основни цели на асоциацията:

1. Промяна към по-добро на качеството и начина на живот на заболелите от aкромегалия.

2. Подобряване на обучението на медиците от различни специалности, за да се постигне по-добро контролиране на основното и евентуално съпътстващите го заболявания, благодарение на научни разработки, консултантиране, семинари, подпомагане.

3. Разпространявяне на знанията, уменията и необходимата литература за повишаването на степента на квалификация в областта на лечението и превенцията на основното и съпътстващите заболявания и ранното му диагностициране.

4. Сътрудничество и подчертано пропагандиране на местни и международни идеи относно главните механизми за контролиране на тези болести.

5. Съдействие при осъществяване на дейностите и подобряване на степента на ефективност на националните институции и учреждения по отношение на законодателството и други инициативи в областта на лечение и профилактика на заболяването.

6. Социална и професионална реинтегрирация на пациентите с акромегалия

7. Подобрение на информираността и на взаимната помощ между членове и учредители на Асоциацията

8. Формиране на атмосфера на съпричастие, разбиране и подпомагане от обществото, институциите и националните граждански структури.

9. Добра информираност на населението за осъществяването на характерните процеси, обвързани с целите на Асоциацията

10. Създаване на контакти и международно сътрудничество със сходни на националната организации и институции.


Лице за контакти: Димитър Стоянов – председател
Телефон: 0879 586909
Aдрес: гр. София, ул. "Здраве" № 2
Електронна поща: Ababbg@yahoo.com

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Хранене при...ЛюбопитноАлт. медицинаЗаболявания (МКБ)ИзследванияФизиологияКлинични пътекиЛайфстайлЛеченияСпорт и туризъмНовиниЗдравни съветиИсторияПсихологияСнимкиТестовеСпециалистиСпортНормативни актовеИнтервютаСоциални грижиЗаведенияОбразованиеНаправления в медицинатаБотаника