Начало Справочник Здравни институции и организации Българска асоциация болест на Крон и улцерозен колит

Българска асоциация болест на Крон и улцерозен колит

Пациентски организации

Българска асоциация болест на Крон и улцерозен колит - изображение

Сдружението Българска асоциация болест на Крон и улцерозен колит представлява юридическо лице с нестопанска цел, което осъществява общественополезни дейности.

  • Учредява се през 2012 година от лица, които имат диагноза болест на Крон.
  • Асоциацията е утвърдена от медици, пациенти, фармацевтични фирми като организация, която е ангажирана с представляването и защитата на правата на лицата с болест на Крон и улцерозен колит в България.
  • Асоциацията подпомага и съдейства за осъществяването на комуникация между лицата с БКУК и националните институции, които имат отношение с тези заболявания (Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика, Национална здравноосигурителна каса, Агенция по лекарствата, Национална трудовоекспертна лекарска комисия и др.). Също така провежда информационни кампании, разработва и разпространява различни информационни материали за запознаването на общопрактикуващите медици и обществото с БКУК и всички проблеми на лицата, които живеят с тези заболявания.
  • Организацията съдейства за реализирането на изследователските проекти в областта на лечението на БКУК, а също така информира хората, които страдат от болест на Крон или улцерозен колит относно реалните възможности за получаването на възможно най-качественото диагностициране и терапия в България.
  • Поддържат се контакти и сътрудничество със специализираните информационни центрове по редките заболявания, във връзка с обмяната на информация относно лицата, страдащи от БКУК.
  • Организират се научни срещи, симпозиуми, конгреси, конференции в областта на диагностиката, лечението и рехабилитирането на БКУК.
  • Поддържат се постоянни международни контакти с организации, като основната цел е осигуряването на качествен обмен на информация и защитата на правата на хората, които страдат от тези заболявания.


Aдрес: гр. София, ж.к. "Дружба" 2, бл. 212, вх. В, ап. 66
Телефон: 0887 868778
Електронна поща: info@babkuk.org
Сайт: http://www.babkuk.org

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Хранене при...Алт. медицинаКлинични пътекиЛеченияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниИзследванияСпорт и туризъмПатологияЛюбопитноДиетиИсторияСпортБотаникаПсихологияСпециалистиНормативни актовеИнтервютаСнимкиЗаведенияСоциални грижиОбразованиеНаправления в медицината