Начало Справочник Здравни институции и организации Българска асоциация по сексуална медицина

Българска асоциация по сексуална медицина

Асоциации

Българска асоциация по сексуална медицина - изображение

Българската асоциация по сексуална медицина (БАСМ) е създадена през 2006 год.

  - През 2007 год. се афилиира към: Международно дружество по сексуална медицина (ISSM), Европейско дружество по сексуална медицина (ESSM), Съюз на научните медицински дружества (СНМД) в България.

  - Членове в БАСМ могат да бъдат медицински специалисти от различни области с интерес към сексуалната медицина - ендокринолози, гинеколози, дермато-венеролози, невролози, уролози, психиатри, психолози, кардиолози, общопрактикуващи лекари, работещи в областта на лабораторната и образната диагностика, и др.

  - В сексуалната медицина предмет на дейност е сексуалната дисфункция при жените (нарушения в сексуалното желание, възбудата, оргазма и др.) и мъжете (нарушения в сексуалното желание, ерекцията, или еректилна дисфункция, еякулацията, оргазма и др.).

  - Нарушенията не рядко подсказват за комплексни проблеми - хормонални, репродуктивни, сърдечно-съдови, венерологични, неврологични и др. Поради това, участие в диагностиката и лечението им вземат медицински специалисти от различни области на медицината.

  - Холистичният подход към нарушенията е основен принцип на работа в асоциацията.

   

  Цели на асоциацията:

   - Да осведомява обществото за специфичните сексуални проблеми от медицински, психо-социален и медико-биологичен аспект.
   - Да стимулира научно-изследователската работа върху сексуалните отношения и спомага за качеството на обучение и практика на специалистите в тази област.
   - Да способства за пълноценното упражняване на специалността и зачитане правата и интересите на пациентите.

    

   Основни дейности:

    - Съдейства за специализирани медицински консултации и насърчава най-добрата практика в сексуалната медицина.
    - Организира обучения по проблемите в областта за специалисти и пациенти.
    - Подпомага и взема участие като партньор в проекти за развитие промяна в законодателството; защитава правата и интересите на пациентите.

     

    Сайт: basm-bg.info

    5.0, 1 глас

    СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

    КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

    СВЪРЗАНИ СТАТИИ

    Спорт и туризъмЗдравни съветиНовиниЛайфстайлЛюбопитноСпециалистиСнимкиПсихологияТестовеХранене при...АнкетиНаправления в медицинатаЗдравни проблемиИсторияСоциални грижиРецептиАлтернативна медицинаЛеченияБотаникаСпортКлинични пътекиЗаведенияНормативни актовеОбразованиеПроизводителиОткритияЛичностиГеография