Начало Справочник Здравни заведения Област София София град Болница "Здравето"

Болница "Здравето", гр. София

Област София

Болница "Здравето", гр. София - изображение

Населено място: Област София, София град

Адрес: гр. София, кв. "Овча купел", ул. "Маестро Кънев" № 4

Телефон: 02 4911719; 0888 906811

E-mail: office@zdraveto.com

Сайт: http://zdraveto.com

Още информация:

Болница "Здравето" е първата новоизградена болница с приоритет към детското здравеопазване. Има договор с НЗОК, който осигурява равнопоставеност на всеки пациент. За планово лечение и след предварително записване се приемат пациенти от цялата страна. В болницата се извършват изследвания и лечение на деца в три важни отделения – детско отделение, детска кардиология, детска неврология и хирургия. Има разкрити общо 40 легла. Болничните стаи са оборудвани с алармена система, контакт с дежурния медицински персонал, ергономично болнично легло и самостоятелен санитарен възел. Пациентите се настаняват в стая с четири легла, двойна стая и единична стая. Голяма част от стаите са предвидени за по-малки пациенти, които са придружавани от своите майки.

В болничния комплекс функционират приемни и амбулаторни кабинети за прегледи и изследвания. В приземния етаж е разположена лаборатория "Сана", която дава възможност за изследване както на хоспитализираните пациенти, така и на тези от доболничната помощ.

В болницата работи и втори филиал на МЦ "Детско здраве".

Oтделения

1. Многопрофилно детско отделение с приоритет върху пулмология, неврология, гастроентерология, нефрология. В него се извършват образна и функционална диагностика, съвременно лечение, профилактика и проследяване на най-честите и социално значими заболявания в детска възраст.

2. Отделението по детска кардиология е второто такова детско отделение за гр. София. Оборудвано е за адекватно провеждане на лечение и наблюдение на малките пациентите по европейски стандарти, в него се извършват различни функционални изследвания и лечениe на заболявания на сърдечно-съдовата система.

3. Отделението по хирургия и пластична хирургия акцентира върху пластично-възстановителната и естетична хирургия. Оперативните интервенции обхващат пълния спектър в областта на пластичната хирургия.

4. Отделението по анестезиология и интензивно лечение осигурява непрекъсната, висококачествена, специализирана, консултативна, амбулаторна и стационарна, медицинска дейност, извършвана от специалисти по анестезиология и интензивно лечение. Прилага се съвременна еднодневна анестезия и аналгезия, която позволява ефективна еднодневна хирургия. Използват се съвременни и висококачествени консумативи и медикаменти.

5. Секторът по образна диагностика разполага с дигитализиран рентгенов апарат SIEMENS за скопия и графия, съвременни ехографи, окомплектовани с трансдюсери за коремни органи, ехокардиография, трансезофагеална ехокардиография, трансфонтанелна ехография. Рентгеновите изследвания се записват и архивират чрез CR система.

Апаратура

  • Болницата разполага с дигитализиран рентгенов апарат SIEMENS за скопия и графия, съвременни ехографи, окомплектовани с трансдюсери за коремни органи, ехокардиография, трансезофагеална ехокардиография, трансфонтанелна ехография. Рентгеновите изследвания се записват и архивират чрез CR система. Създава се "пациентско досие", което съдържа цялата налична информация от проведените изследвания и е достъпно за всички специалисти, участващи в лечението и наблюдението на пациента.
  • Извършват се електрокардиография (ЕКГ), холтер-мониториране на ЕКГ и артериално налягане, трансезофагeална ехокардиография (ТЕЕ), абдоминална ехография, трансфонтанелна ехография на новородени и деца до 1 година, ехография на тазобедрените стави.

Специалисти

  • Д-р Михаил Русев – завеждащ отделение по хирургия и пластична хирургия.
  • Доц. Петър Кираджиев – завеждащ отделение по анестезиология.
  • Д-р Димитър Константинов - образна диагностика.

Болница "Здравето" работи с НЗОК, което гарантира достъпа на всички здравноосигурени лица. Пациентите могат да избират ВИП условия (самостоятелна стая и консумативи) срещу допълнително заплащане. Всяка от консултативните, диагностични и лечебни дейности в болничния комплекс може да бъде ползвана и от лица, които сами заплащат за получените услуги, съгласно утвърдените ценоразписи. Болницата е в процес на сключване на договор с фондовете за допълнително здравно осигуряване.

Болница "Здравето" е създадена с ИДЕЯТА за детски болничен комплекс, ФИЛОСОФИЯТА за лесен достъп и европейски стандарти на медицинските услуги и ВЯРАТА, че всеки пациент има право на съвременно качествено лечение в съчетание с професионална грижа и компетентност, в комфортна и приятна обстановка.

Болничният интериор е съобразен с идеята за детска болница и безпроблемното адаптиране на малките пациенти към лечението. В кабинетите и болничните стаи малките пациенти могат да открият "герои" от любимите си книжки и обстановка, близка до естествената им детска среда. В болничния комплекс има изградена детска площадка. В отделението по педиатрия всяка майка може да бъде всекидневно близо до детето си, като придружител.

 

Работно време: Без прекъсване!

3.5, 13 гласа

РАБОТИ ПО СЛЕДНИТЕ КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ

ОЩЕ Лечебни заведения В ОБЛАСТ София

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Клинични пътекиСпециалисти