Начало Справочник Производители Milupa GmbH

Milupa GmbH

Milupa GmbH - изображение

От малък семеен бизнес, основан през 1921 г. във Фридрихсдорф, Германия, Milupa се разраства, за да стане световен лидер в детското хранене. Компанията е основана от Емил Поли, потомък на френските имигранти в Германия от ранните години на 18 век.

Първоначално бизнесът е създаден с цел производство на висок клас сладкарски изделия и бисквити, като много скоро придобива известност в областта Фридрихсдорф с изключителното качество и превъзходния вкус на продуктите. През 1930 г. Емил решава, че разрастващият се бизнес се нуждае от ново име. Избраното име е Milupa, което Емил създава, използвайки последните три букви от малкото си име и комбинирането им с първите три букви от второто си име. Въпреки това, Емил не харесва резултата "Milpau", затова разбърква буквите до получаване на крайния резултат - Milupa.

След успеха на бизнеса за печива, семейство Поли осъзнава нуждата от качествени детски храни и през 1933 г. започва да се развива в тази насока. Първоначално се създават храни на зърнена основа, които са първите бебешки храни Milupa. Същият подход към качеството, който прави семейната пекарна толкова успешна, се прехвърля в бизнеса за бебешко хранене, а продуктите имат огромен успех. През следващите двайсет години Milupa е компания за бебешки храни номер едно в Германия, с нарастваща репутация в целия свят за изследвания в областта на детското хранене. Въз основа на този успех, през 1954 г. Milupa започва дългосрочна програма за научни изследвания относно състава на кърмата, с цел производство на мляко, което е възможно най-близо до майчиното, за онези майки, които са избрали да не кърмят. Резултатът е създаването на адаптирано мляко "Milumil" през 1964 г.

С над 70-годишен опит в производството на балансирани, питателни бебешки храни, марката се ползва с доверието на родителите по цял свят, ангажирайки се с научноизследователска и развойна дейност.

Днес Milupa е част от Danone - водещ световен производител на храни и напитки.

Държава: Германия

Сайт: www.milupa.de

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Нормативни актовеХранене при...Здравни съветиЛайфстайлЛюбопитноИсторияСнимкиБотаникаНовиниСпортСоциални грижиГеографияОрганизацииПсихологияАлт. медицинаФизиологияЛеченияДиетиАнкетиРецептиИнтервютаСтатистически проучванияЗаведенияТестовеКлинични пътекиСпециалисти