Начало Справочник Здравни институции и организации Фондация МС Общество България

Фондация МС Общество България

Пациентски организации

Фондация МС Общество България - изображение


Фондация "МС Общество България" е доброволна, самоуправляваща се гражданска организация. Тя е юридическо лице с общественополезна дейност и нестопанска цел.
МС Общество България се грижи хората с множествена склероза и миастения гравис да имат здравословна среда на живот, която да спомага за социалната им адаптация и реинтеграция. Тези заболявания са автоимунни и засягат лица в активна възраст (м/у 20 - 40 год.), което ги прави важни за обществото. Смята се, че болните с МС са около 7-8 хил. души. Поради разлика в официалната статистика и реалните заболели, организацията реализира проект за създаване на по-точна база данни.


Задачи:

  • следи държавната здравна политика и има грижата да информира болните, относно промените в законодателството;
  • в Информационен и интегративен център за хора с множествена склероза и миастения гравис – гр. София, "МС Общество България" предлага консултации и обмяна на опит;
  • посредством филиалите си, организацията следи пациентите да са информирани по актуални въпроси, засягащи заболяването им.


Адрес: гр. София, кв. "Редута", ул. "Иван Миланов" № 17-19
Тел.: 02 478 9548
E-mail: fondacia@msobg.org
Сайт: http://msobg.org

3.0, 3 гласа

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

НовиниЛайфстайлРецептиИсторияЛюбопитноЛеченияИзследванияВидеоСнимкиСоциални грижиЗдравни съветиНормативни актовеСпециалистиСпорт и туризъмЗаведенияОбразованиеАптекиИнтервютаСпорт