Начало Справочник Здравни институции и организации Алианс на българските акушерки

Алианс на българските акушерки

Професионални организации

Алианс на българските акушерки - изображение


Алиансът на българските акушерки е професионална организация с нестопанска цел, която е учредена спрямо разпоредбите на Закона за юридическите лица. Организацията е доброволно, неполитическо сдружение с идеална цел, което осъществява обществено-полезна дейност. Регистрирано е с решение на СГС от 07.03.2012 година, по Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

Задачи на Алианса:

  1. Информира и консултира гражданското общество относно добрата грижа в семейното здравеопазване; развитието на професия "акушерка"; приносът ? за женското здраве и това на новороденото.
  2. Работи за въвеждане на акушерския модел на грижа в Р. България, да се осигури правото на избор на жените и семействата им.
  3. Спомага за подобряване авторитета на българската акушерка сред обществото.
  4. Съдейства за въвеждане на стандартите от директивите на Световната здравна организация и Европейския съюз; за прилагането на добрите световни практики и достижения в областта на акушерството в Р. България.
  5. Работи съвместно със законодателните органи и държавните институции за правно регулиране на акушерската професия спрямо директивите на Европейския съюз.
  6. Представлява и защитава интересите на акушерската общност в Р. България пред държавни органи, физически и юридически лица, и международни организации.
  7. Оказва подкрепа на бременни, родилки, новородени и семействата им; спомага за защита на техните права.


E-mail: midwivesbulgaria@abv.bg
Сайт: www.midwivesbulgaria.org

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Нормативни актовеНовиниЗдравни съветиСнимкиСоциални грижиИсторияЛюбопитноЛайфстайлНаправления в медицинатаТестовеОбразованиеЗаведенияСпециалисти