Начало Справочник Здравни заведения Област Стара Загора Стара Загора град Център Частна болница "Ритъм"

Частна болница "Ритъм", гр. Стара Загора

Област Стара Загора

Частна болница "Ритъм", гр. Стара Загора - изображение

Населено място: Област Стара Загора, Стара Загора град, Център

Адрес: гр. Стара Загора, ул. "Васил Априлов" № 12

Телефон: 042 615000; 0878 576048

E-mail: office@ritambolnica.com

Сайт: http://www.ritambolnica.com/

Още информация:

bolnica-ritam-stara-zagora

Частна болница "Ритъм", към която функционира и ДКЦ "Ритъм ТР" ООД", е основана през 1999 г. от г-жа Таня Бонева Данева и г-н Руси Илчев ДаневСградата е проектирана и изпълнена за осъществяване на болнична дейност, като е съобразена с всички изисквания на електрически, газови, вакуумни, компютърни, комуникативни, климатични и асансьорни инсталации.

Хирургичното отделение на болницата разполага с 10 болнични легла, разпределени в 5 болнични помещения - стаи с 1 и 2 легла и интензивен сектор – с 4 легла.

Реанимационният сектор е снабден със следната апаратура:

 • индивидуални пациентски монитори;
 • кислородни, вакуумни и N2O източници.

Операционният блок е на самостоятелен етаж, съвременно оборудван, в който се извършват около 450 оперативни интервенции:

 • на корем;
 • при гуша и операции на шията;
 • при заболявания на млечната жлеза;
 • при хемороиди, фистули, кисти и др.;
 • при заболяване на ухото, сливици, гласните връзки, носа, синусите;
 • съдови операции при разширени вени, артерио венозни фистули за диализа;
 • от 2009 г. е въведена ендоскопска (безкръвна) хирургия на жлъчен мехур и др.

Стационарът разполага с 10 легла за активно наблюдение и краткосрочно лечение, като четири от тях са обособени в сектор за интензивно наблюдение и лечение. Стаите с едно и две легла предлагат необходимите удобства за резултатно лечение, рехабилитация и възстановяване на пациентите, снабдени са с телевизор, телефон, централна климатична инсталация, самостоятелен санитарен възел.

За болнично лечение се приемат пациенти от цялата страна и чужбина, със заболявания от сферата на вътрешните болести:

 • Белодробни болести;
 • Ендокринология и болести на обмяната;
 • Ревматология;
 • Нефрология;
 • Гастроентерология;
 • заболявания на централната и периферна нервна система и др.

Стремежът на лекуващия екип е постигане на клинично подобрение в кратки срокове с активно проследяване състоянието на пациента и мониториране на необходимите показатели от клинико-лабораторните и инструменталните изследвания, касаещи хода на заболяването.

Лечението в стационара се заплаща като сума от проведените изследвания, манипулации, използваните лекарства, консумативи и хотелско настаняване по утвърден ценоразпис, който е на разположение на пациентите.

ДКЦ "Ритъм ТР" ООД" предлага амбулаторна и болнична медицинска помощ. Центърът разполага със следните специализирани кабинети, в които се лекуват над 8 000 пациенти годишно:

В ДКЦ са разкрити следните диагностични звена:

 • Клинична лаборатория;
 • Функционален кабинет, оборудван с модерен ехограф с възможности за съвременна диагностична оценка на сърце, артериални и венозни съдове, коремни органи и повърхностни структури.
 • Рентгенов кабинет (разкрит от началото на 2009 г.) за графични и скопични изследвания на гръден кош, стомашно-чревен тракт, опорно-двигателен апарат.

Трите диагностични звена извършват над 50 000 изследвания годишно. Чрез звеното за неотложна помощ по домовете, медицински екипи осъществяват домашни визити с оборудван реанимобил.

Стационарът на ДКЦ разполага с легла за активно наблюдение и краткосрочно лечение, разположени в стаи с едно и две легла, предлагащи необходимите удобства за резултатно лечение, рехабилитация и възстановяване на пациентите.

В ДКЦ "Ритъм ТР" ООД" се приемат пациенти за лечение от цялата страна и чужбина със заболявания по профила на разкритите специализирани кабинети и диагностични звена. Водещо направление в дейността на центъра е първичната и вторичната профилактика на социално значимите заболявания.

ДКЦ "Ритъм ТР" ООД" работи денонощно, без почивен ден. Предлага платени прегледи, консултации и изследвания по утвърдена ценова листа.

Работи със следните доброволни здравно - осигурителни фондове: ЗОФ "България - Здраве", "ДЗИ - Здравно осигуряване", БЗОК "Дженерали - Закрила", "Евроинс - Здравно осигуряване", "Булстрад - Здраве", ЗОФ "Далл Богг - Живот и Здраве".

Специализираните кабинети по Ендокринология, Неврология, Белодробни болести и Очни болести, както и Клиничната лаборатория работят с НЗОК.

3.4, 18 гласа

РАБОТИ ПО СЛЕДНИТЕ КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ

ОЩЕ Лечебни заведения В ОБЛАСТ Стара Загора

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Клинични пътекиСпециалисти