НАРЕДБА за изменение и допълнение на НАРЕДБА № 9 от 2002 г. за изискванията към използването на екстракционни разтворители при производството на храни и хранителни съставки (ДВ, бр. 44 от 2002 г.)
Наредби
Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 9 от 2002 г. за изискванията към използването на екстракционни разтворители при производството на храни и хранителни съставки (ДВ, бр. 44 от 2002 г.)
§ 1. В допълнителните разпоредби се създава § 1а:
„§ 1а. С тази наредба се въвеждат разпоредбите на Директива 2009/32/ЕО на Европейския парламент и на Съвета за сближаване на законодателствата на държавите членки относно есктракционните разтворители, използвани в производството на храни и съставките на храни (ОВ, L 141 от 23.04.2009 г.), изменена с Директива 2010/59/ЕС на Комисията от 26 август 2010 г. (OB, L 225 от 27.08.2010 г.).“
§ 2. В приложение № 2 към чл. 5 в края се добавя ред:
Диметил етер |
Производство на обезмаслени продукти от животински протеини |
0,009 mg/kg в обезмасления протеинов продукт |
Заключителна разпоредба
§ 4. Наредбата влиза в сила от 15 септември 2011 г.
За министър: Г. Павлова
- НАРЕДБА № 10 от 17.11.2011 г. за условията и реда за лечение с неразрешени за употреба в Република България лекарствени продукти и лекарствени продукти за състрадателна употреба, както и за условията и реда за включване, промени, изключване и доставка на
- НАРЕДБА № 27 oт 15.06.2007 г. за изискванията към данните и документацията за разрешаване за употреба и регистрация на лекарствени продукти
- НАРЕДБА № 22 от 18 юли 2005 г. за условията и реда за разрешаване за употреба на лекарствени продукти, предназначени за лечение на редки заболявания (Обн. ДВ. бр.62 от 29 Юли 2005г.)
- НАРЕДБА № 15 за изискванията към използване на ароматизанти в храните
Свързани продукти
ШАМПОАН С ВИТАМИН F КРЯ - КРЯ (ПА - ПА) 200 мл
ТИТАНИЯ ЕДНОКРАТНА ПЯСЪЧНА ПИЛА модел 1042
ОПТИВ разтвор 10 мл
КАВИСЕПТ разтвор за инхалация 3% 4 мл * 18
АНДРЕА ЛАБ РАЗТВОР ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА КУТИКУЛИ 10.5 мл
АВИЗОР УНИКА РАЗТВОР ЗА МЕКИ КОНТАКТНИ ЛЕЩИ 350 мл
Свързани статии
- Лечение на дехидратация (рехидратация)
- Избягване на киселинни храни
- Загубата на енергия в зряла възраст може да се избегне чрез пълноценни храни в менюто
- Методи за лечение на анорексия
- ...КАК ДА СЕ ХРАНИМ ПРИ АНЕМИЯ
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
- Какво не знаем за храната?
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Храни за "супер имунитет"
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
Коментари към НАРЕДБА за изменение и допълнение на НАРЕДБА № 9 от 2002 г. за изискванията към използването на екстракционни разтворители при производството на храни и хранителни съставки (ДВ, бр. 44 от 2002 г.)