НАРЕДБА за изменение и допълнение на НАРЕДБА № 9 от 2002 г. за изискванията към използването на екстракционни разтворители при производството на храни и хранителни съставки (ДВ, бр. 44 от 2002 г.)
Наредби
Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 9 от 2002 г. за изискванията към използването на екстракционни разтворители при производството на храни и хранителни съставки (ДВ, бр. 44 от 2002 г.)
§ 1. В допълнителните разпоредби се създава § 1а:
„§ 1а. С тази наредба се въвеждат разпоредбите на Директива 2009/32/ЕО на Европейския парламент и на Съвета за сближаване на законодателствата на държавите членки относно есктракционните разтворители, използвани в производството на храни и съставките на храни (ОВ, L 141 от 23.04.2009 г.), изменена с Директива 2010/59/ЕС на Комисията от 26 август 2010 г. (OB, L 225 от 27.08.2010 г.).“
§ 2. В приложение № 2 към чл. 5 в края се добавя ред:
Диметил етер |
Производство на обезмаслени продукти от животински протеини |
0,009 mg/kg в обезмасления протеинов продукт |
Заключителна разпоредба
§ 4. Наредбата влиза в сила от 15 септември 2011 г.
За министър: Г. Павлова
- НАРЕДБА № 27 oт 15.06.2007 г. за изискванията към данните и документацията за разрешаване за употреба и регистрация на лекарствени продукти
- НАРЕДБА № 22 от 18 юли 2005 г. за условията и реда за разрешаване за употреба на лекарствени продукти, предназначени за лечение на редки заболявания (Обн. ДВ. бр.62 от 29 Юли 2005г.)
- НАРЕДБА № 15 за изискванията към използване на ароматизанти в храните
- НАРЕДБА № 10 от 17.11.2011 г. за условията и реда за лечение с неразрешени за употреба в Република България лекарствени продукти и лекарствени продукти за състрадателна употреба, както и за условията и реда за включване, промени, изключване и доставка на
Свързани продукти
ШАМПОАН С ВИТАМИН F КРЯ - КРЯ (ПА - ПА) 200 мл
ТИТАНИЯ ЕДНОКРАТНА ПЯСЪЧНА ПИЛА модел 1042
ОПТИВ разтвор 10 мл
ОПТИ ФРИ ПЮР МОИСТ разтвор 300 мл АЛКОН
ОЧНИ ПРОМИВКИ разтвор 100 мл PVS
АВИЗОР УНИКА РАЗТВОР ЗА МЕКИ КОНТАКТНИ ЛЕЩИ 350 мл
Свързани статии
- Лечение на дехидратация (рехидратация)
- Хранене през тръба
- Регулация на слюноотделянето
- Хранителни продукти, които подобряват паметта
- Консумирайте тези 8 храни при раздразнен стомах
- Избягване на киселинни храни
- Кои са 10-те най-ценни продукта за здравето на жените?
- Разграждане и резорбция на белтъци, масти и въглехидрати
- Слюноотделяне
- Земна ябълка, Иерусалимски артишок, Гулия, Топинамбур
Коментари към НАРЕДБА за изменение и допълнение на НАРЕДБА № 9 от 2002 г. за изискванията към използването на екстракционни разтворители при производството на храни и хранителни съставки (ДВ, бр. 44 от 2002 г.)