Начало Справочник Здравни институции и организации Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве

Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве

Асоциации

Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве - изображение

Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП) е неправителствена организация, основана през 1992 год., регистрирана в публичния регистър като сдружение в обществена полза. Целите на БАСП са фокусирани върху промотирането и предлагането на адекватни услуги в областта на репродуктивното здраве, предоставянето на информация за различни аспекти на сексуалното здраве, безопасния секс и контрацепцията, социалната равнопоставеност на половете.

Целевите групи на организацията са разнородни – млади хора, групи в неравностойно положение, младежи от институциите, етнически малцинства (с основен фокус роми), медицински специалисти, учители и персонал в средните училища, общопрактикуващи лекари, жени в селски региони и др. БАСП има свои центрове в София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора и Плевен, а също партнира на местно ниво с редица неправителствени организации в Бургас, Враца, Габрово, Велико Търново, Ловеч, Хасково и др. Асоциацията има 8 щатни служители и 27 нещатни сътрудници. През 2007 г. организацията беше подпомагана и от 200 доброволци – ученици, студенти, журналисти, фармацевти, училищни и университетски преподаватели, икономисти и юристи.  В България БАСП е съосновател на Националната АНТИСПИН коалиция.

В годините на своето съществуване организацията работи също с редица държавни и общински институции като Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието, Министерство на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, Централната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, регионалните подразделения на РИОКОЗ и др. 

Партньорството с други неправителствени организации в страната има особено важно значение за постигането на целите и задачите, които БАСП си поставя. В този смисъл стратегически сътрудничества са изградени с организации като Български червен кръст, Институт "Фондация Отворено общество", Фондация ЖАР, Фондация "Лале", Фондация "Работилница за граждански инициативи", Фондация "Помощ за благотворителността в България", ЕКИП – България, Международната организация по миграция, МГ – Платформа на българските асоциации на неправителствените организации по развитието, Фондация "Здравни проблеми на малцинствата", Фондация "Инициатива за здраве" и др.

 

Сайт: www.safesex.bg

3.3, 8 гласа

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Здравни проблемиЛюбопитноСнимкиТестовеСоциални грижиЛайфстайлПсихологияНовиниСпорт и туризъмЗдравни съветиИнтервютаВидеоРецептиИсторияАнкетиНаправления в медицинатаФизиологияАлт. медицинаСпециалистиХранене при...ЛеченияБотаникаСпортНормативни актовеЗаведенияПроизводителиОбразованиеОткритияКлинични пътеки