Начало Справочник Здравни институции и организации Асоциация на научноизследователските фармацевтични производители в България

Асоциация на научноизследователските фармацевтични производители в България

Асоциации

Асоциация на научноизследователските фармацевтични производители в България - изображение

Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) е сдружение с нестопанска цел, основано през 1996 г. и обединяващо фармацевтични компании от цял свят, които работят на българския пазар и са ориентирани към научноизследователската дейност. Членове на ARPharM са 26 интернационални производители на лекарства от САЩ, Япония и цяла Европа с основна дейност инвестиция в развитието на нови лекарствени продукти, животоспасяващи, удължаващи човешкия живот или подобряващи качеството му.

Основни цели на организацията са да допринася за опазване и защита на здравето на българските граждани и за осигуряване на по-добро качество на живот в странатa чрез подобряване на достъпа до съвременни, ефикасни, качествени и безопасни лекарствени продукти, произведени по най-високите международни стандарти. Сдружението е социално отговорен партньор на институциите и организациите от сферата на здравеопазването у нас; подкрепя здравната и лекарствена политика, гарантираща правата и интересите на българските пациенти и едновременно създава благоприятна среда за инвестиции и икономическо развитие.

ARPharM защитава и работи за добрата репутация на фармацевтичната индустрия; насърчава сътрудничествата, водещи до подобряване на здравето и благосъстоянието на гражданите; подкрепя съответните правителствени институции и организации; поддържа и развива дейности, свързани с фармацевтичното и медицинското изследване в България за приемане на международните стандарти. Работи като самоуправляваща се организация, стремяща се да осигури честна конкуренция сред нейните членове при спазване на принципите на професионалната етика, индустриалната и интелектуална собственост, спазването на нормите, правилата и стандартите при производството на медицински продукти, както и да допринася за развитието на съвременна законова и нормативна база в страната.

Сдружението се стреми да създаде официален механизъм за непрестанно взаимодействие със съответните институции в България. Работи като официален канал за комуникация между членовете си и обществото по въпроси, свързани с дейността им, с помощта на средствата за обществена информация. Изгражда активни връзки с националната, европейската и световната организация за обмяна на информация и опит.

ARPharM e асоцииран член на Eвропейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации (EFPIA) от 2001 г. и е сред първите национални асоциации от Централна и Източна Европа, които са поканени за асоциирано членство в EFPIA.


Адрес: гр. София, кв. "Изток", ул. "Фр. Ж. Кюри" № 19, бл. 1, ет. 14, ап. 26
Тел.: 02 971 3464; 02 971 3524
Сайт: www.arpharm.org

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ИсторияПроизводителиНовиниЛайфстайлСпорт и туризъмЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиНормативни актовеПсихологияНаправления в медицинатаЛичностиОткритияГеографияАлт. медицинаИзследванияКлинични пътекиСоциални грижиЛеченияСпециалистиСпортЗаведенияАптекиТестовеБотаника