Начало Справочник Здравни институции и организации Българска асоциация на микробиолозите

Българска асоциация на микробиолозите

Професионални организации

Българска асоциация на микробиолозите - изображение

Българска асоциация на микробиолозите (БАМ) е професионална организация, с нестопанска цел за осъществяване на дейност в полза на дружества на лекари микробиолози и други лица, упражняващи лечебна, изследователска, преподавателска дейност в борбата с инфекциозните и инфектни заболявания. В БАМ могат да се включват и самостоятелни организации - юридически лица, в чиито състав се включват най-малко 75 % микробиолози.

 

Цели:

  • Да допринася за свободно и честно упражняване на микробиологичната професия.
  • Да помага за подобряване на професионализма в микробиологичната диагностика в страната, както и за усъвършенстване на етиотропната терапия на инфекциозните и инфектни заболявания.
  • Да достигне общото при запазване на различията в името на чистотата и престижа на професията, за доброто на членовете си и на обществото.
  • Да представлява професионалните и браншови интереси на членовете на сдружението пред: БЛС, медицинската камера и всички институции в държавата.

 

Задачи:

  • Отговаря за свободното дискутиране на всички проблеми на етиотроп­ната терапия и микробиологичната професия като зачита възгледите и мненията на своите членове, чрез търпи­мост и колегиалност.
  • Настоява за високи стандарти на лечебната, преподавателска­та, изследователската и друга професионална дейност в областта на борба­та с инфекциозните и инфектни заболявания и микробиологията, из­мерими с европейските и световни стандарти.
  • Изисква постоянно усъвършенстване на професионал­ните знания и умения на всички свои членове.
  • Следи за спазването на етичните норми на микробиологич­ната професия спрямо Лекарския етичен кодекс на Българския лекарски съюз.

 

Адрес: гр. София, община "Оборище", ул. "Янко Сакъзов" № 26
Телефон: 02 846 5520     
E-mail: bam_bg@mail.bg
Сайт: www.bam-bg.net
5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

СпециалистиКлинични пътекиИзследванияЛюбопитноБотаникаЛеченияЗаведенияИсторияНаправления в медицинатаЛайфстайлНовиниЗдравни съветиАлт. медицинаСнимкиНормативни актовеСпорт и туризъмМикробиологияДиетиПсихологияХранене при...Социални грижиИнтервютаТестовеАнкетиСпортОбразование