Начало Справочник Здравни институции и организации Асоциация на децата с вродени лицеви аномалии и техните родители

Асоциация на децата с вродени лицеви аномалии и техните родители

Асоциации

Асоциация на децата с вродени лицеви аномалии и техните родители - изображение

Асоциация на децата с вродени лицеви аномалии и техните родители (АЛА) е неправителствена организация, създадена през 1997 год. Работи съвместно с родители, пациенти и медицински специалисти с цел предотвратяване изоставянето на деца с лицеви аномалии и повишаване качеството на лечението им. Идеята за създаването на асоциацията принадлежи на група родители с цел защитаване интересите на децата и осигуряване на най-доброто лечение.

 

Мисия

Осигуряване на необходимата информация и подкрепа на децата с лицеви аномалии и техните родители с цел осигуряване на пълноценното им развитие. АЛА се стреми към промени в здравната и социалната политика за подобряване качестовото на живот на децата с вродени лицеви аномалии.

 

Основна цел

Намаляване броя на изоставените деца с лицеви аномалии в България. За целта асоциацията работи над следната многостранна стратегия:

  • Образователни тренинги и семинари за здравни специалисти.
  • Тренинг за родители, позволяващ им да оказват подкрепа на нови родители.
  • Повишаване информираността на обществото относно проблемите на лицевите аномалии.
  • Развитие на емоционална и психологическа подкрепа за деца и родители.
  • Развитие на гореща телефонна линия.

 

Асоциация на децата с вродени лицеви аномалии и техните родители е член на Европейската мрежа на Организациите подпомагащи лицевите аномалии (European Network of Cleft Support Organisations – ENCSO) - 2004 год.

 

Адрес: Пловдив, ул. "Г. Измирлиев" № 63
Телефон: 032 602935; 0888 932533
E-mail: office@ala-bg.org
Сайт: www.ala-bg.org

4.0, 5 гласа

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

НовиниКлинични пътекиЛайфстайлИсторияЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиПсихологияСоциални грижиИзследванияХранене при...АнкетиСпорт и туризъмАлт. медицинаСпортПатологияСпециалистиПроизводителиИнтервютаРецептиТестовеНормативни актовеОбразованиеЗаведенияЛеченияБотаника