Начало Справочник Здравни институции и организации Асоциация "Детско сърце"

Асоциация "Детско сърце"

Асоциации

Асоциация "Детско сърце" - изображение

"Аз съм малък, искам много да играя с всички вън, но съм болен….. и не мога, гоня топката на сън…."

Асоциация "Детско сърце" е учредена в град София през 1990 година. Тя обединява хора, които са съпричастни към проблемите на младите хора и децата със сърдечни заболявания: психолози, родители, детски кардиолози, юристи и всички, които са готови да предложат своята безрезервна помощ на тази не малка част от българските деца и техните семейства.

Преходът към отворено демократично общество в страната е съпроводен с безработица, бедност и отчуждение между хората, което налага основаването на асоциация "Детско сърце". Задачата й е да помага на децата, поставени в неравностойно положение поради тяхното заболяване.

Сърдечно-съдовото заболяване причинява продължителна изолация на децата, съпроводена с множество психологически проблеми, които сериозно затрудняват социалната интеграция на децата и близките им. Целта на асоциация "Детско сърце" е максимално да подобри качеството на живот на сърдечно болните деца чрез висококвалифицирано съвременно лечение, юридическо и психологическо консултиране.

Адрес: гр. София, ул. "Яков Крайков"№ 3
Тел.: 0898 58 6733; 02 953 2866
E-mail: as_childs_heart@yahoo.com
Сайт: www.childsheart.eu

 

 

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

СпециалистиЛюбопитноИсторияЗдравни съветиЛеченияНовиниЛайфстайлОбразованиеДиетиПатологияСнимкиНормативни актовеЗаведенияФизиологияХранене при...ИнтервютаСоциални грижиКлинични пътекиБотаникаСпортПсихологияТестовеИзследванияНаправления в медицинатаАлт. медицинаРецептиАнкети