Начало Справочник Здравни заведения Област Сливен Котел град Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация СБДПЛР - Котел

Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация СБДПЛР - Котел

Област Сливен

Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация СБДПЛР - Котел - изображение

Населено място: Област Сливен, Котел град

Адрес: гр. Котел, ул. "Изворска" № 85

Телефон: 0453 42473; 0878 400989

E-mail: dsbr_kotel@abv.bg

Сайт: http://sbdplr-kotel.org

Още информация:


"Специализирана болница за рехабилитация – Котел" ЕООД отваря врати през 1953 година, като в началото е "Детски санаториум за костно - ставна туберкулоза". Продължава да работи така до 1965 година, когато преминава в Детски санаториум за рехабилитация.

През 2011 година лечебното заведение става Специализирана болница за долекуване, продължително лечение. В нея се лекуват възрастни хора неврологични и ставни заболявания, болести на опорно-двигателния апарат, периферната и централната нервна система.

Болницата обслужва пациенти от цялата страна, най-вече от областите: Сливен, Ямбол, Варна, Бургас, Шумен, Търговище и Добрич.

Лечебното заведение разполага с две отделения:

  • За рехабилитация на възрастни;
  • За рехабилитация на деца.

През 2013 година Специализирана болница за рехабилитация - Котел получава дарение, което осигурява на болницата уникална за страната апаратура. Така се осъществява оборудването на нов рехабилитационен сектор за деца с неврологични заболявания. На разположение в болницата е апарат за асистирана локомоторна терапия. Обособен е сектор и за физиотерапия. За децата се грижи екип от: рехабилитатори, кинезитерапевт, ерготерапевт, лекар специалист по "Физикална и рехабилитационна медицина", логопед и психолог. Ежегодно в болницата се лекуват над 200 деца.
Сградата на болницата е просторна и в нея са разположени кабинети, болнични стаи и сектори за физикална и рехабилитационна медицина. Лечебното заведение има 70 легла, разпределени в 30 стаи.
Паркът е озеленен с трайни иглолистни насаждения. Обособени са кътчета за отдих на чист въздух.

3.3, 10 гласа

РАБОТИ ПО СЛЕДНИТЕ КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ

ОЩЕ Специализирани лечебни заведения В ОБЛАСТ Сливен

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Клинични пътекиНовиниЛайфстайлСоциални грижиНормативни актовеИсторияСнимкиСпециалистиЛеченияСпортОбразованиеСпорт и туризъмОрганизацииЛюбопитноАлт. медицинаИнтервютаКомпании и организацииЗдравни съветиАптекиАнкетиПсихологияГеографияДиетиБотаникаЛичностиНаправления в медицината