Начало Справочник Здравни заведения Област Пловдив Пловдив град МЦ и МБАЛ "Св. св. Козма и Дамян"

МЦ и МБАЛ "Св. св. Козма и Дамян", гр. Пловдив

Област Пловдив

МЦ и МБАЛ "Св. св. Козма и Дамян", гр. Пловдив - изображение

Населено място: Област Пловдив, Пловдив град

Адрес: ж.к. "Тракия", бул. "Освобождение" № 79, ул. "Маестро Георги Атанасов" № 19

Телефон: 032 994700 - Медицински център; 032 683808 - МБАЛ

E-mail: kozma_damian@abv.bg

Сайт: http://kozmadamian.com

Още информация:

 

Медицински комплекс "Св. св. Козма и Дамян" - Пловдив се състои от две сгради, в които се помещават медицински център и многопрофилна болница за активно лечение. Дейностите, извършвани в медицинския комплекс са съобразени с основните принципи, залегнали в националната здравна стратегия. Дейностите в комплекса са широкоспектърни, включващи в себе си консултативна, диагностична и болнична помощ.

Сградите, част от структурата на комплекса са модерни, комфортни и оборудвани със съвременна апаратура. През 2011 и 2015 години базата е изцяло реновирана. Благодарение на модерната апаратура, в МБАЛ и МЦ се използват новаторски методи за лечение и осъществяване на широка гама от специализирани дейности. Лекарският екип  на МК "Св. св. Козма и Дамян" – Пловдив е високо квалифициран. Комплексът разполага с консултанти: проф. д-р Карен Джамбазов, доц. д-р Спас Консулов, доц. д-р Петър Руев, д-р Асен Асенов и проф. д-р Ангел Учиков. В МЦ и МБАЛ "Св. св. Козма и Дамян" се извършват естетични процедури и процедури в областта на реконструктивната хирургия.

МБАЛ „Св. Св. Козма и Дамян”ООД

I. МБАЛ "Св. св. Козма и Дамян" ООД е модерно лечебно заведение в град Пловдив. Тук пациентите са здравно обслужвани чрез високотехнологични методи, прилагани от екип, състоящ се от тринадесет тясноспециализирани в своята област лекари.

В многопрофилната болница за активно лечение има две отделения - по УНГ и по Хирургия. В тях легловата база е нова и модерна, а операционните зали - оборудвани с медицинска техника от най-висок клас.

В отделението по УНГ болести се извършват операции, свързани с лечението на всички заболявания в областта на ушите, носа и гърлото при деца и възрастни.

В отделението по Хирургия се извършват операции, свързани с всички заболявания от областта на хирургията и гръдната хирургия.

Лечебното заведение работи в редица  специализирани направления, сред които:

  • УНГ операции;
  • Ендоскопска синусна хирургия;
  • Балонна дилатация на синусите и Евстахиевите тръби;
  • Операции на слъзните канали;
  • Операции в областта на хирургията;
  • Диагностика на хъркането;
  • Естетични процедури и операции.

Медицински център

II. МЦ "Св. св. Козма и Дамян" ЕООД е лечебно заведение за доболнична медицинска помощ, част от структурата на МК "Св. св. Козма и Дамян" - Пловдив. Центърът разполага със специализирани кабинети, които работят по договор с НЗОК и с пациенти на платен свободен прием. В кабинетите се осъществяват прегледи, консултации и диагностика на пациенти с различни видове заболявания.

Медицинският център разполага с:

1. Хирургичен кабинет и манипулационна зала - тук работи д-р Костадин Влахов, хирург, специалист в областта на гръдно–коремната хирургия. В кабинета се преглеждат, диагностицират и консултират пациенти с доброкачествени и злокачествени заболявания на гръдни и коремни органи, и предна коремна стена;

2. Кабинети по медицинска онкология - тук се преглеждат, консултират и диагностицират пациенти с онкологични заболявания. В кабинета работи онкологът д-р Цветелина Пейчева;

3. Кабинет по кардиология и вътрешни болести със специалист по ревмокардиология - д-р Вера Терзийска-Аргирова;

4. Кабинет по Ушно-носно-гърлени болести - работи в унисон с отделението по Ушно-носно-гърлени болести в МБАЛ. Кабинетът разполага със съвременна апаратура, което позволява извършването на ендоскопска видеодиагностика на ушите, носа и гърлото. В кабинета работят:  нач. отделение - д-р Димитър Димитров, специалист по УНГ болести; д-р Стоян Марков, специалист УНГ;

5. Кабинет по неврологични (нервни) болести в кабинета се осъществяват специализирани прегледи, консултации, диагностика и лечение на пациенти със заболявания на централната и периферна нервна система, паркинсонова болест, съдови и мозъчни заболявания и др. Специалист: д-р Красимир Шукерски, невролог;

6. Кабинет по детски болести - специалист д-р Ориета Каменова, педиатър;

7. Кабинет на общопрактикуващ лекар - тук се извършват прегледи на деца и възрастни. В кабинета практикува д-р Станимира Толева.

МК извършва прием на пациенти както по договор с НЗОК, така и на платен свободен прием.

Работно време:

МБАЛ "Св. св. Козма и Дамян" - 24 часа в денонощието;

МЦ "Св. св. Козма и Дамян" - всеки делничен ден от 8:00 ч. до 18:00 ч.;

Клинична лаборатория - всеки делничен ден от 8:00 ч. до 12:00 ч.

3.8, 25 гласа

РАБОТИ ПО СЛЕДНИТЕ КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ

ОЩЕ Специализирани лечебни заведения В ОБЛАСТ Пловдив

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Клинични пътекиСпециалисти