Начало Справочник Производители Mushroom Wisdom, Inc.

Mushroom Wisdom, Inc.

Mushroom Wisdom, Inc. - изображение

Mushroom Wisdom, Inc. (преди Maitake Products, Inc.) е световен лидер в разработването, производството и научните изследвания на гъбни добавки. Седалището и складът й се намират в Ийст Ръдърфорд, Ню Джърси, в близост до Ню Йорк.

Компанията въвежда гъбата Maitake в Америка през 1991 г., а през 2011 г. тя отпразнува своята 20-та годишнина. Mushroom Wisdom внася здравословните ползи от използването на гъби, подкрепени от строги научни изследвания, в ежедневието на потребителите по цял свят. Завършената продуктова линия включва конкретни гъбни продукти, разработени в подкрепа на имунната система, мозъчната функция, нивата на кръвната захар, здравето на гърдите, простатата и др.

Компанията е основана през 1991 г. от президента и главен изпълнителен директор Майк Широта, който свързва източните традиции за употреба на гъби със западните научни изследвания и валидиране. Първоначално името на компанията е Maitake Products, Inc., тъй като в началото въвежда екстракт от гъби Maitake в Америка.

Продуктите Maitake D-Fraction® за имунната система и Maitake SX-Fraction® за кръвната захар се налагат като лидери в своята категория. Фирмата се разраства непрекъснато с много доброто приемане на D-Fraction® и SX-Fraction®, както и на допълнителни продукти. През 2009 г. тя представя Amyloban® 3399 (с екстракт от гъба "Лъвска грива") за здрава мозъчна функция.

Признавайки успешната си реализация извън рамките на продукти Maitake, в края на 2009 г. компанията променя името си на Mushroom Wisdom, Inc. Новото име отразява вековните познания в Япония и Китай по отношение на ползите от употребата на гъби, обширните микологични изследвания, които компанията подкрепя постоянно, и увеличаването на броя на западните потребители, узнали за здравословните ползи от гъбите.

Всички гъби на компанията се отглеждат в девствена природна среда, в южната част на провинция Жежиянг, Китай, без никакви пестициди, хербициди и торове. Събраните гъбите се проверяват стриктно, за да се осигури най-високо ниво на чистота. Крайното производство се извършва при спазване на стандартите за Добра производствена практика от сертифициран производител в САЩ, където отново се извършват строги лабораторни тестове за потвърждаване на чистотата.

Продуктите се разпространяват към чуждестранни компании и потребители в над 35 страни, пряко или чрез местни дистрибутори. Доставят се насипни материали на водещи производители на хранителни добавки.

Mushroom Wisdom произвежда продукти с частен етикет за местни и чуждестранни клиенти, включително такива от Италия, Китай и Япония. Компанията успешно стартира Maitake D-fraction® за ветеринарна употреба, чрез съвместна работа с филиала в Япония: Vets Medica, подразделение на Sun Medica, Co. Ltd.

Държава: САЩ

Сайт:www.mushroomwisdom.com

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

СнимкиНовиниОрганизацииЛюбопитноИсторияЛайфстайлПсихологияНормативни актовеСоциални грижиРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСъставкиДиетиБотаникаАлт. медицинаКлинични пътеки