Начало Справочник Производители Mesoestetic Pharma Group

Mesoestetic Pharma Group

Mesoestetic Pharma Group - изображение

Mesoestetic Pharma Group е мултинационална фармацевтична компания, специализирана в разработването, производството и пускането на пазара на локални лекарства, медицински естетични процедури и устройства, козметични средства и хранителни добавки за професионалисти по естетика. От създаването си през 1984 г., mesoestetic Pharma осигурява различни козметични решения, характеризиращи се с висока степен на иновации и значителен научен принос.

Идеята за mesoestetic Pharma Group се заражда в офиса на малка аптека в центъра на Барселона, където нейният създател, Joan Carles Font, започва да развива своя козметика. В момента mesoestetic Pharma Group е международно известна компания в областта на козметиката, лекарствените продукти и медицинските изделия, благодарение на неуморната изследователска и развойна дейност, както и на ефикасността и безопасността на своите процедури. 

Дейността й е организирана в три области за развитие:

  • Козметични и подхранващи продукти;
  • Медицински изделия;
  • Лекарствени продукти.

Mesoestetic Pharma Group има отдел за биотехнологии и медицинско звено за мониторинг и проследяване на ин витро и ин виво проучвания за безопасност и ефикасност на козметични продукти и медицински изделия.

Отделът за съвременни биотехнологии е отговорен за:

  • Провеждане на геномни и протеомни изследвания.
  • Извършване на анализи на клетъчни култури с цел откриване и разработване на по-ефективни активни съставки.
  • Изследване и разработване на активна съставка с контролирано освобождаване и дозиращи системи; структурно и функционално развитие на напреднали биоматериали и медицински изделия.

Звеното за мониторинг и проследяване на козметични продукти и медицински устройства е отговорно за провеждане на проучвания за по-нататъшно подобряване на ефективността и безопасността на процедурите, които вече са на пазара.

Бизнес обхват

Всички усилия на mesoestetic Pharma Group са насочени към надхвърляне очакванията на клиентите. Компанията предлага широка гама от продукти с грижа за кожата и тялото за мъже и жени, които се отличават с новаторски съставки и системи за освобождаване. Портфолиото включва актуални продукти и перорални добавки за пълно овладяване и лечение на множество естетични проблеми:

  • Професионална гама;
  • Медицински гама;
  • Медико-естетични устройства.

Иновацията е запазена марка на mesoestetic Pharma Group. Като доказателство за този стратегически ангажимент, компанията инвестира 24 млн. евро в новото си корпоративно седалище, открито през м. септември 2011 г. във Виладеканс (Барселона). Неговите съоръжения от 8500 кв. м. включват корпоративно седалище, голям отдел за изследване и развитие, централни складове и три производствени линии. Една за локални лекарства, втора за интрадермални медицински устройства и трета за козметични средства и хранителни добавки. Всички съоръжения са разрешени от Испанската агенция за лекарствени продукти и медицински изделия; в съответствие са с регламентите за Европейска Добра производствена практика.

Днес mesoestetic Pharma Group има обширна мрежа от национални и международни дистрибутори; присъства в над 60 страни и продължава да расте благодарение на квота за износ от 85%.

Изключителен представител на mesoestetic за България e Космосаенс - млада българска компания, специализирана в доставката и продажбата на продукти и апарати за естетичната медицина и козметологията.

Държава: Испания
Сайт: www.mesoestetic.com

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ЛайфстайлНовиниЗаведенияЛеченияИсторияСнимкиПсихологияСпортСоциални грижиЛюбопитноНормативни актовеСпециалистиОрганизацииРецептиТестовеЛичностиНаправления в медицинатаАптекиОткритияБотаникаГеографияКлинични пътекиЗдравни съветиАлт. медицинаОбразование