Начало Справочник Производители Мустела / Mustela

Мустела / Mustela

Мустела / Mustela - изображение

Компания Мустела продължава непрекъснато да обновява своята продукция и да интегрира най-новите достижения на науката, за да посрещне на нуждите на своите клиенти вече 65 години. През последните 15 години, нейните международно признати иновации довеждат до регистрирането на 635 патента по цял свят от лаборатории Expanscience.

Кратка история:

  • През 1950 г. Пол Бертоме, който е баща на настоящия президент на компанията, съвместно със свой приятел фармацевт създават Лаборатории Expanscience. Те научават, че въпреки изсушаващото си действие, сапунът е единственият вариант за почистване на бебешката кожа. Тогава създават продукт "2 в 1", който съчетава почистващо и омекотяващо действие в едно - първото тоалетно мляко, създадено специално за бебетата в Европа.
  • 1960 г. - Мустела създава първите слънцезащитни продукти за бебета.
  • 1979 г. - разработване на серия продукти Мустела за жени, за пръв път се предлагат продукти, специално разработени за деликатната кожа на жените при бременност и след раждане.
  • 1982 г. - създаване на Фондация Мустела за насърчаване на разработки за развитие на децата, подкрепена от Fondation de France.
  • 1987 г. - разработва се първият гел за коса и тяло 2-в-1 за бебета.
  • 1990 г. - създават се първите мокри кърпички.
  • 1994 г. - разработване на серията Мустела 9 месеца, предлагаща дерматологични продукти за съхраняване красотата на кожата по време на бременност и след раждане.

От самото начало приоритетите на Mustela се свързват с безопасността и ефикасността на създаваните продукти. Преди пускането им на пазара, всички преминават през най-строги тестови процедури. Компанията предпочита естествения произход на съставките и повечето от тях са извлечени от растенията. Продуктите на Mustela Бебе съдържат средно 92 % съставки с натурален произход.

Днес Mustela предлага в различни страни 4 гами от 50 продукта, утвърждавайки своя дългогодишен опит в областта на дерматологията. Иновативни, сигурни, ефикасни и все по-естествени, продуктите на Mustela защитават бебешката кожа и тази на техните майки, сега и за в бъдеще.

Сайт: www.mustela.bg

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

НовиниЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлНормативни актовеОрганизацииАлтернативна медицинаМедицински изследванияИсторияСнимкиПсихологияКлинични пътекиХранене при...СпециалистиЛеченияСоциални грижиСпортРецептиЗаведенияБотаникаНаучни публикацииЗдравни проблемиФизиологияИнтервютаАптекиТестовеНаправления в медицинатаЛичностиОткрития