Начало Справочник Производители Mann & Schroeder GmbH

Mann & Schroeder GmbH

Mann & Schroeder GmbH - изображение

Компания Mann & Schröder е основана през 1951 г. от Ойген Ман и Ханс Шрьодер-син. Тя е специализирана в производството на препарати за почистване на дома. През 1960 г. е въведен аерозолът, което донася голям успех на компанията. След неговата поява. Ойген и Ханс, следвайки тенденциите, добавят към продуктовата гама лак за коса "Pony". Новото попълнение донася толкова огромна популярност, че дори успява да промени посоката на развитие.

Постепенно компанията засилва своето внимание към козметичния свят и, както се оказва, късметът също е на нейна страна. Mалко след като немския производител решава да поеме в друга посока, правителството на Германия премахва фиксираните цени за марковите продукти. През 1974 г., след законодателната промяна, Mann & Schröder създава цялостна линия марка козметични продукти за лична хигиена – "alkmene". Един от продуктите става емблематичен. Лосионът за тяло "alkmene" впечатлява мнозина по онова време със своите дизайн и качество. Това се потвърждава и от наградата за дизайн, която получава - "graphis annual 1973/1974". Но успехът не свършва дотук. Едно от шишетата "alkmene" е изложено в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк, САЩ.

Появата на марката "alkmene" се оказва успешно начинание и създателите на Mann & Schröder стартират инвестиции в производствени съоръжения и сгради. През 90-те години компанията вече притежава сертификат DIN EN ISO 9001, съгласно който оборудва своя специална лаборатория за контрол на качеството, като процесът е напълно компютъризиран. Не след дълго към продуктовата гама се добавят още козметични марки. Присъединяват се продуктите за тяло с плодове и аромати "Fruttini", уелнес грижa за косата и тялото с марка "Aldo Vandini" и марка "Sanosan", предлагаща козметика за най-малките.

Вече над 60 години Mann & Schröder разработва и произвежда продукти за коса и грижа за тялото с отлично качество.

Сайт: www.mann-schroeder.de

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиНормативни актовеБотаникаНовиниСнимкиОрганизацииИсторияПсихологияСоциални грижиВидеоТестовеХранене при...МикробиологияПатологияСпортФизиологияАлт. медицинаЛеченияСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЗаведения