Начало Справочник Производители Boiron / Боарон

Boiron / Боарон

Boiron / Боарон - изображение

Boiron е основана като независима семейна лаборатория през 1932 година. Неин създател е френският фармацевт Кристиан Боарон. Компанията е съставена от хора, обединени от един важен за общественото здраве проект, базиращ се на развитието на хомеопатията в световен мащаб.

Лабораториите на Boiron са стандарт в прилагането на добрите производствени практики и добрите дистрибуторски практики (Good Manufacturing Practices - GMP и Good Distribution Practice - GDP). Те притежават 5 обекта за производствен процес и 18 филиала по света, в които работят над 4000 сътрудници. Хомеопатичните лекарства, произведени от Boiron, присъстват на световния пазар в повече от 80 страни. Лабораториите на дружеството са важен център за изследване и развитие на хомеопатията като част от съвременната медицина. В ход са 85 изследователски проекта, които включват лекари, академично-изследователски екипи и ветеринарни медици от всички континенти.

Днес Bioron е акционерно дружество, чието седалище се намира в околностите на град Лион, Франция. Освен това компанията е и най-големият производител на хомеопатични лекарствени продукти в света.

Боарон в България

  • От 1995 година Боарон присъства и на българския пазар начело с д-р Драгомир Грудев.
  • От 2005 година насам компанията все по-интензивно полага безпрецедентни усилия за създаване на иновации в областта на хомеопатичното лечение.
  • От 2009 година компания Боарон се представлява от "Боарон Бг" ЕООД. В дружеството, което се намира под ръководството на д-р Драгомир Грудев, работи екип от амбициозни, ентусиазирани, висококвалифицирани, знаещи и можещи хора.
  • Ръководител на отдел "Медицинско и фармацевтично развитие" е д-р Николай Стойчев.

Адрес: гр. София, кв. "Лозенец", ж.к. "Южен парк", бл. 28
Тел.: 02 963 2091; 02 963 0906
E-mail: boiron.bulgaria@boiron.bg
Сайт: boiron.bg

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Нормативни актовеНовиниСнимкиИсторияАнкетиАлт. медицинаОрганизацииЛюбопитноПсихологияВидеоСпециалистиЛайфстайлОбразованиеСоциални грижиБотаникаЗаведенияНаправления в медицинатаЛеченияХранене при...РецептиЗдравни съвети