Начало Справочник Производители Дафлорн ООД

Дафлорн ООД

Дафлорн ООД - изображение

Дафлорн ООД е основана през 2001 г. и предоставя висококачествени пробиотични продукти за подобряване на здравето, чрез съчетаване на биотехнологии и научен опит. Основната цел на фирмата е чрез внедряване на иновации да се създават нови продукти, съдържащи Lactobacillus Bulgaricus, за подобряване качеството на живот. Основното правило, което Дафлорн ООД спазва е създаването и производството на изцяло натурални пробиотични продукти, без оцветители, консерванти и генно манипулирани микроорганизми. Фирмата се стреми към непрекъснато разширяване на гамата от произвеждани пробиотични продукти, за да може да задоволи изискванията и здравните нужди на потребителите.

Дафлорн извършва своята дейност спрямо действащото законодателство в България и Европейския съюз. Продаваните изделия са защитени с 13 патента и 7 търговски марки. Всички продукти се разработват експериментално и се изпитват клинично във водещи български лечебни учреждения - Медицинските университети в страната, НИСМП "Н. Пирогов", Национален център по онкологични заболявания, ВМА, БАН, Национален център по хигиена, медицинска екология и хранене, както и в други институти. Някои продукти се проучват и разработват съвместно с водещи учени от Германия, Чехия, Варшава, Япония, Русия. Резултатите от тези проучвания се докладват на научни форуми в Европа, Азия, Африка, Америка.

Дафлорн МЛМ 5 ООД е ексклузивен търговски представител на компанията за България. Производствената база е разположена близо до гр. София и е разделена на две части:

  • Производство на основната пробиотична субстанция;
  • Научни разработки, иновативни технологии, производство на крайни продукти и разработване на пазари.

Компанията осъществява пълен производствен цикъл. Биотехнологичният процес при производството е автоматизиран, заради което висококвалифицираният екип се състои от 15 души.

Първоначално Дафлорн МЛМ5 ООД е основана като търговска фирма, която отговаря за разпространението на продуктите в България, произвеждани от Дафлорн ООД:

  • Пробиотични функционални храни;
  • Пробиотични хранителни добавки в капсули;
  • Синбиотични хранителни добавки в капсули;
  • Козметика - сухи пробиотични маски за лице и серия от кремове;
  • Сребърна бижутерия за магнитотерапия;
  • Натурален мед с пробиотик и натурален акациев мед с восъчна пита;
  • Натурална закваска за кисело мляко с Lactobacillus Bulgaricus;
  • Глицеринови сапуни с пробиотик, билкови екстракти и етерични масла.

Синбиотиците и хранителните добавки се произвеждат от чисто натурално българско кисело мляко. Технологията датира от 80-те години, когато на военния лекар проф. Никола Александров му е възложена задача за създаване на продукт, който да реши проблемите на космонавтите - поради липсата на гравитация в космоса костите атрофират и стават чупливи, заради което космонавтите се нуждаят допълнително от калций. Така е създаден напълно нов продукт, с употребата на Lаctobacillus Bulgaricus и неговите невероятни свойства и множество полезни ефекти върху човешкия организъм.

През 2006 г. фирмата започва собствено производство на сребърни бижута за магнитотерапия. Предлагат се в две серии:  
серия "Древна България" и серия "Кристал". В България продуктите се разпространяват чрез мултилевъл маркетинг. Чрез партньори и представители, компанията разпространява изделията си в: Австрия, Англия, Чехия, Словакия, Кипър; могат да се намерят също и в: Турция, Дания, Япония. Компанията е в процес на регистрация и разработване на пазара в: Русия, Германия, Италия, Хърватия, Китай, Тайван, Сингапур, Виетнам, Южна Корея.

E-mail: office@daflorn.com
Сайт: www.daflorn.com

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

НовиниЛеченияСнимкиИсторияЛюбопитноОрганизацииЛайфстайлНормативни актовеПсихологияСоциални грижиМикробиологияЗдравни съветиТестовеНаучни публикацииАлт. медицинаДиетиИнтервютаСпортОткритияБотаника