Начало Справочник Здравни институции и организации Българска aсоциация на онкоболните

Българска aсоциация на онкоболните

Асоциации

Българска aсоциация на онкоболните - изображение

Българската асоциация на онкоболните (БАО) е неправителствена организация, създадена в помощ и защита на хората с онкологичен проблем в България, развиваща широк спектър дейности в тяхна подкрепа.

Съществена част от работата на организацията е създаването на трайна, позитивна обществена нагласа към проблемите на онкоболните, повишаване на здравната култура и информираността на населението, както и популяризиране провеждането на редовни профилактични прегледи. 
БАО ангажира вниманието и на международни организации с подобна дейност за съвместно решаване на общи проблеми. Партньорствата с тях ще издигнат нивото на дейността им, със стремеж да бъдат достигнати европейските стандарти за понятия като: права на пациента, профилактика, ранна диагностика, равен достъп до лекарства, съвременно лечение, социална адаптация и интеграция, както и съдейства за повишаване качеството на живот на онкоболните. 

Централен офис: гр. Варна, ул. "Селиолу" № 26
Tелефон: 052 975 845; 0889 514861; 0878 953160
E-mail: bca_bg@abv.bg; sjozts_varna@abv.bg
Фейсбук страница: Българска асоциация на онкоболните

2.8, 6 гласа

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

НовиниЛюбопитноКлинични пътекиИсторияСпорт и туризъмЗдравни съветиЛайфстайлНаправления в медицинатаПсихологияСпециалистиНаучни публикацииВидеоЗаведенияИзследванияАлт. медицинаНормативни актовеПрезентацииДиетиСнимкиПатологияХранене при...ИнтервютаСоциални грижиБотаникаЛеченияАнкети