Начало Справочник Здравни институции и организации Българска асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика

Българска асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика

Асоциации

Българска асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика - изображение

Българска асоциация по невросонография и мозъчна хемодинамика (БАНМХ) е основана през 2005 година, като нестопанска организация, регистрирана в град София. Основната й цел е да се извършва непрекъснато обучение в областта на навросонологията в съответствие с международните критерии и етика. Това се случва чрез организиране на обучителни курсове и научни срещи, редактиране на образователни материали, списания и книги, създаване на сътрудничество със сродни международни организации, изграждане на сайт, изработване на мрежа от невросонологични лаборатории в България. В дружеството има над 150 активни членове, които се увеличават всяка година. Асоциацията разполага с централен офис в град София и два регионални клона в северната и южната част на страната.

Българска асоциация по невросонография и мозъчна хемодинамика организира годишни срещи с международно участие на известни лектори. Организацията е домакин на шестнадесетата Световната невросонологична среща, състояща се на 17 – 20 октомври 2013 година в град София. Два пъти годишно организацията редактира и публикува двуезичен журнал "Неврология и мозъчна хемодинамика", на български и на английски език. Международният консултативен съвет извършва контрол по качеството на научното издание и препоръчва съдържащите се в него статии.

Адрес: гр. София, бул. "Г. Софийски" № 3
Тел.: 02 9225454
E-mail: titianova@yahoo.com
Сайт: www.neurosonology-bg.com

 

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноНовиниСпорт и туризъмПсихологияХранене при...ФизиологияПатологияАлт. медицинаСнимкиИсторияКлинични пътекиИзследванияСпециалистиБотаникаСпорт