Начало Справочник Здравни заведения Област Варна Варна град Първа Клиника по Хирургия, УМБАЛ Св. Марина, гр. Варна

Първа Клиника по Хирургия, УМБАЛ Св. Марина, гр. Варна

Област Варна

Първа Клиника по Хирургия, УМБАЛ Св. Марина, гр. Варна - изображение

Населено място: Област Варна, Варна град

Адрес: гр. Варна, бул. "Христо Смирненски" № 1

Телефон: 052 978657

Сайт: http://gisurgery.bg/

Управител: Проф. В. Игнатов, дм

Още информация:


Първа Клиника по Хирургия към УМБАЛ "Света Марина" - Варна е специализирана в коремна, детска, еднодневна и миниинвазивна хирургия. Разполага с 45 легла, помещаващи се на два етажа от болницата – шести и втори.

Клиниката извърша широк спектър операции включително оперативно лечение на рак на стомаха, рак на хранопровода и дебелото черво, различни видове хернии - хиатална и ингвинална херния. Първа Клиника по Хирургия предлага още оперативно лечение на: язвената болест, хемороиди, холецистит, склеротерапия, жлъчка и много други. Клиниката разполага с диагностично звено, където можете да получите точна информация за Вашите заболявания, както възможни варианти на лечение.

 В Първа клиника по хирургия се извършва ускорено въвеждане на съвременни интернет системи за комуникации, информационно осъвременяване на научния и учебния процес, снабдява се с модерна апаратура, позволяваща разширяване на обема и подобряване на качеството на оперативната работа, а от там и възможности за разширяване на научните разработки.

 Обемът на извършваните оперативни интервенции обхваща цялата спешна и планова патология на стомашно-чревния тракт – хранопроводна, стомашна, чернодробна, панкреатична и жлъчна хирургия и колопроктология. Клиниката е специализирана по оперативното лечение на карцинома на хранопровода, корозивните изгаряния на хранопровода, диафрагмалните хернии и гастроезофагеалния рефлукс, бенигнените заболявания на хранопровода, рак на стомаха, язвената болест, рефлуксната болест на стомаха, реконструктивните операции на стомаха, резекционната хирургия при метастази на черния дроб, хирургията при рак на дебелото и правото черво и неспецифичните колити, реконструктивните операции на тазовите органи и аналния сфинктерен апарат, миниинвазивната хирургия при бенигнени колоректални образувания и спешната хранопроводна, коремна и миниинвазивна лапароскопска хирургия.

 Клиниката разполага с ултразвуков скенер за рутинна, интраоперативна и вътрелуменна ехография и с PH-метър за 24-часова пехаметрия на стомаха, лечение на дифузната полипоза, функционалните заболявания на колона и ректума, аналната инконтиненция, създаване на тазови чревни резервоари и всички аноректални заболявания. В клиниката има разработени собствени оперативни методи с признати две изобретения и пет рационализации.

 Клиниката е и база за обучение, специализация и усъвършенстване на млади лекари и хирурзи. Тя е със съвременно ниво за преподаване и обучение на студенти от III, IV и V курс, стажант-лекари и бакалаври по здравен мениджмънт, медицински сестри, акушерки, рентгенови лаборанти и здравни инспектори.

4.7, 3 гласа

ОЩЕ Лечебни заведения В ОБЛАСТ Варна

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

СпециалистиНовиниИсторияИнтервютаЛеченияЛюбопитноСнимкиКлинични пътекиНормативни актовеЛайфстайлОрганизацииКомпании и организацииЗдравни съветиСоциални грижиАптекиАнкетиПсихологияИзследванияНаправления в медицинатаОбразованиеСпорт и туризъмСпорт