Начало Справочник Здравни заведения Област Варна Варна град Клиника по лъчелечение, УМБАЛ "Св. Марина"

Клиника по лъчелечение, УМБАЛ "Св. Марина", гр. Варна

Област Варна

Клиника по лъчелечение, УМБАЛ "Св. Марина", гр. Варна - изображение

Населено място: Област Варна, Варна град

Адрес: гр. Варна, бул. "Христо Смирненски" № 1

Телефон: 052 978841 - регистратура; 052 978833

Сайт: http://www.svetamarina.com

Още информация:


Клиника по лъчелечение към УМБАЛ "Света Марина" – Варна е най-големият и модерен лъчетерапевтичен център в България. Разположена е в новосъздадения Онкологичен и лъчетерапевтичен център на партерния етаж с вход от източното крило. Екипът е млад и амбициозен, със специализации във водещи европейски лъчетерапевтични клиники. Клиниката си сътрудничи с редица международни референтни центрове в Европа и света в областта на лъчелечението и онкологията. На разположение са два високотехнологични линейни ускорителя Varian и прилежащата последна версия на планираща система Eclipse, онкологична информационна система Aria и компютърен томограф Siemens AS Open за виртуална симулация. До края на 2015 г. тук ще заработи и трети апарат от най-висок клас за стереотактичната радиохирургия и лъчелечение.

Прилагат се всички съвременни техники - 3-Д конформално лъчелечение, модулирано по интензитет лъчелечение (IMRT), обемно модулирно ротационно лъчелечение (VMAT), стереотактична радиохирургия (SRS), стеретактично лъчелечение (SBRT) и целотелесно облъчване. За първи път в България рутинно ще се планират пациенти за лъчелечение, чрез използване методите на ПЕТ-КТ (PET-CT). Всички тези техники ще се прилагат и при деца с онкологични заболявания.

Клиниката по лъчелечение осигурява достъпно, навременно и качествено лъчелелечение на всички нуждаещи се онкоболни. За лечение се приемат всички пациенти с онкологични и неонкологични заболявания с показания за лъчелечение по световните стандарти. Тук се включват пациенти с тумори на гърда, бял дроб, гастроинтестинална система, глава и шия, главен и гръбначен мозък, простата, пикочен мехур, ректум, гинекологични тумори, кожни тумори, саркоми, лимфоми, костни и мозъчни метастази.

В Клиниката се провежда лъчелечение на деца със солидни тумори и онкохематологични заболявания.

Неонкологичните показания включват аденоми на хипофизата, остеоартрозни заболявания, ставно протезиране на тазобедрена става, тиреоидно асоциирана офталмопатия и др.

За контакти:

Началник клиника: Доц. д-р Елица Енчева, дм

Тел.: 052 978837; E-mail: elitsa.encheva@mu-varna.bg

4.4, 5 гласа

ОЩЕ Лечебни заведения В ОБЛАСТ Варна

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

НовиниКлинични пътекиНормативни актовеСпециалистиЛеченияЛюбопитноОрганизацииИсторияБотаникаЛайфстайлОбразованиеСоциални грижиСпорт и туризъмСпортНаправления в медицинатаПсихологияВидеоНаучни публикацииАлт. медицинаИзследванияПрезентацииЗдравни съветиСнимкиИнтервютаДиетиАнкетиГеографияЛичности