Начало Справочник Здравни заведения Област Стара Загора Стара Загора град Отделение по Съдова хирургия, Болница Тракия - парк

Отделение по Съдова хирургия, Болница Тракия - парк

Област Стара Загора

Отделение по Съдова хирургия, Болница Тракия - парк - изображение

Населено място: Област Стара Загора, Стара Загора град

Адрес: гр. Стара Загора, ул. "Дунав" № 1

Телефон: 042 987777

Сайт: http://trakiahospital.com

Още информация:

Отделение по съдова хирургия към Болница Тракия – парк извършва високоспециализирана медицинска дейност във всички области на диагностиката, медикаментозното и оперативно лечение на съдовите заболявания.

В Отделението работят съдовите хирурзи:

Всички съдови хирурзи са с дългогодишен опит и имат множество специализации в страната и чужбина, а сестринският персонал е висококвалифициран и обучен за извършването на специфичните медицински дейности при лечението на съдовите заболявания.

Отделението разполага с най-съвременна апаратура:

  • цветен УЗ апарат с Doppler;
  • рентгенов апарат за интраоперативна диагностика;
  • спирален компютърен томограф за извършване  на пълния обем  инвазивна, неинвазивна и 3D диагностика на цялата кръвоносна система на човешкото тяло.

При лечението на заболяванията на артериалната, венозна и лимфна система се използват най-модерните оперативни методи - ендоваскуларна (безкръвна) хирургия, имплантация на съдови протези, възстановителна венозна хирургия, ендовенозна лазерна аблация ("безкръвно лечение") при разширени вени на крайниците, конструиране на съдов достъп за хемодиализа и др. които се комбинират със съвременни медикаментозни подходи за лечение. Особено внимание се отделя на използването на максимално щадящи методики в съчетание с индивидуален подход към всеки пациент.

В Отделението по Съдова хирургия се лекуват:

  • Заболявания на артериалната система: Хронична Артериална Недостатъчност на Крайниците - ХАНК (влошено кръвоснабдяване, дължащо се на атеросклероза, диабетна ангиопатия, болест на Бюргер); аневризми (патологично разширение) на магистралните артерии; вродени съдови заболявания; невроваскуларен компресионен синдром на горните крайници; болест и синдром на Рейно; съдови новообразувания.
  • В диагностиката и лечението на заболяванията на венозната система Отделението е един от лидерите в страната. Тук се лекуват: варикозна болест (разширени вени на долните крайници)- по най съвременните оперативни и "безкръвни методики" (Ендо Венозна Лазерна Аблация, склеротерапия с течност и пяна); повърхностен и дълбок тромбофлебит; Хронична Венозна Недостатъчност на Крайниците (ХВЕНК); посттромбофлебитен синдром, венозни язви на крайниците.
  • Първичен и вторичен лимфедем на крайниците чрез прилагане на деконгестивна терапия по Фьолди.
  • Тук се извършват и операции за осъществяване на съдов достъп за хемодиализа (атерио-венозни фистули).

Към отделението е разкрит Център за лечение на рани от съдов произход, в който се извършват диагностика и лечение на пациенти с венозни язви, диабетно стъпало, некрози и гангрени на крайниците и други трудно зарастващи рани.

www.centarzarani.com

3.4, 15 гласа

ОЩЕ Лечебни заведения В ОБЛАСТ Стара Загора

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ВидеоСпециалистиНовини