Начало Справочник Здравни заведения Област Стара Загора Стара Загора град Център за лечение на рани от съдов произход

Център за лечение на рани от съдов произход

Област Стара Загора

Център за лечение на рани от съдов произход - изображение

Населено място: Област Стара Загора, Стара Загора град

Адрес: гр. Стара Загора, бул. "Патриарх Евтимий" № 86; ул. "Дунав" № 1

Телефон: 042 988969; 042 987777

E-mail: centarzarani@gmail.com

Сайт: http://www.centarzarani.com

Още информация:

 

Център за лечение на рани от съдов произход се помещава в базите на МЦ "Трета поликлиника" и на Отделението по Съдова хирургия в Болница "Тракия" - парк. В него се извършват диагностика и лечение на пациенти с венозни язви, диабетно стъпало, некрози и гангрени на крайниците и други трудно зарастващи рани.

Специалистите, които работят в Центъра са съдови хирурзи с дългогодишен опит в областта на лечението на съдовите заболявания и на трудно зарастващите лезии от съдов произход. Сестринският персонал е висококвалифициран и обучен за извършването на специфичните медицински дейности и превръзки при лечението на хроничните рани.

В Центъра се използват най-съвременните методи и превръзки за лечение на раните, като при всеки пациент се изработва индивидуален план за лечение. На разположение е лазерна апаратура на фирма Biolitec (Германия) за лазерно облъчване на труднозаздравяващите лезии, което ускорява зарастването им.

При пациентите, при които причина за венозните язви е недостатъчност на Венозния клапан - апарат на vena saphena magna и vena saphena parva, се предоставя възможност за извършването на Ендовенозната лазерна аблация (ЕВЛА) - "безкръвна операция" на разширените вени, позволяваща затваряне на раните и възстановяване на работоспособността и качеството на живот на пациентите в максимално кратки срокове.

 

Специалисти:

   

   4.1, 8 гласа

   ОЩЕ Лечебни заведения В ОБЛАСТ Стара Загора

   СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

   КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

   СВЪРЗАНИ СТАТИИ

   СпециалистиКлинични пътекиИсторияНовиниЛюбопитноЛеченияБотаникаНормативни актовеОбразованиеОрганизацииСоциални грижиДиетиАнкетиЗдравни съветиХранене при...ИзследванияАлт. медицинаФизиологияЛайфстайлСпорт и туризъмСнимкиСпортПсихологияИнтервютаНаправления в медицинатаГеографияВидеоЛичности