Начало Справочник Производители Himalaya

Himalaya

Himalaya - изображение

Историята на Himalaya започва още през 1930 година от любопитството на млад мъж на име М. Манал. Той вижда как неспокойните слонове се хранят с корена на растението Rauwolfia serpentina, който им помага да се успокоят. Очарован от ефекта на растението върху слоновете М.Манал, основателят на Himalaya, изпитва желание да тества свойствата на билката. Поради липсата на пари той залага бижутата на майка си и закупува ръчно задвижвана таблетираща машина. Г-н Манал прекарва дните си в обучение за билколечението от квартални лечители и нощите си, работещ на машината, за да направи няколкостотин таблетки. Визията му е "да донесе съвременна форма на Аюрева в традиционната индийска наука".

След около 4 години проучване на билката Rauwolfia serpentina, през 1934 година стартира производството на първото в света природно антихипертензивно лекарство.

През 1955 година Himalaya въвежда Liv. 52, формула, която осигурява оптимална функция на черния дроб. Скоро този продукт се превръща в най-продавания и става водеща марка на компанията. Малко по-късно го последват и марките: Cystone, Bonnisan и Rumalaya forte.

През 1975 година компанията създава своя собствена производствена база в Макали, Бангалор, Индия.

През 1999 година Himalaya разработва сегмент за лична хигиена с търговска марка – "Ayurvedic Concepts".

Основна философия на компанията е да създава набор от продукти за лична хигиена, чиято технология се корени в традициите на Аюрведа, като в същото време е подкрепена и от научни изследвания.

Една година по-късно компанията разширява портфолиото си, като въвежда продукти, които да се грижат за здравето и благосъстоянието на животните. Благодарение на разширената гама продукти и растежа на международния пазар, Himalaya претърпява ребрандиране и получава името - Himalaya Herbal Healthcare.

Днес марката Himalaya е синоним на безопасни и ефикасни билкови продукти.
Himalaya Herbal Healthcare разпространява своите продукти в над 90 страни. Продуктите на компанията са представяни от 400 000 лекари в света.

Himalaya Global Holdings Ltd. (HGH) е майка на всички дъщерни дружества Himalaya.

Държава: Индия
Сайт: www.himalayawellness.com

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ