Начало Справочник Производители Bionorica

Bionorica

Bionorica - изображение

Bionorica е основана през 1933 година в Нюрнберг от Йозев Поп, обучен инженер, който проявява силен интерес към лечебните растения, след като природолечител успява успешно да излекува раната му от войната.

Компанията е сред водещите производители на билкови лекарства в световен мащаб. Bionorica съчетава действията на ботанически съединения с модерни фармацевтични изследвания, за да произвежда ефективни и качествени лекарствени продукти. Компанията акцентира върху областите: респираторни заболявания, гинекология, урология и болки по тялото. В допълнение към това, Bionorica произвежда широка гама от лекарствени продукти на растителна основа като ефективно средство за лечение на заболявания, свързани с черния дроб, ревматизма и съня.

Основната мисия на компанията е да овладее капацитета на природата и да поддържа здравето на хората. За целта Bionorica използва уникален подход Phytoneering, който съчетава огромния потенциал на натурални активни вещества (phytos) с методите на съвременните фармацевтични изследвания (инженеринг).

В днешни дни неин управител е внукът на Йозев Поп, професор Майкъл Поп, който следва системния подход на семейната компания, като продължава с интензивните проучвания върху култивиране на лечебни растения, фармакология, токсикология, анализи и клинична употреба. Днес първият произведен продукт Sinupret е най-продаваният фармацевтичен продукт в Германия.

Държава: Германия

Сайт: bionorica.de

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Нормативни актовеНовиниАптекиОрганизацииИсторияЛюбопитноПсихологияЛайфстайлСоциални грижиСнимкиЗдравни съветиАнкетиЛеченияРецептиКлинични пътекиОткритияСпециалистиНаправления в медицинатаАлтернативна медицинаГеографияДиетиЗаведения