Начало Справочник Образование Област Добрич Добрич град Колеж - Добрич

Колеж - Добрич, гр. Добрич

Област Добрич

Колеж - Добрич, гр. Добрич - изображение

Населено място: Област Добрич, Добрич град

Адрес: гр. Добрич, ж. к. "Добротица" бл. 12

Телефон: 058 603209

Сайт: http://shu.bg/faculties/pk

Още информация:

 

Колежът в гр. Добрич отваря врати през 1972 година. Той е част от структурата на Шуменски университет "Епископ Константин Преславски".

Мисия и цели на колежа:

  • Задоволяването на потребностите на пазара и ефективна реализация на дипломираните специалисти на трудовия и интелектуалния пазар;
  • Реализиране на научноизследователска дейност в областите: педагогика, информатика и информационни технологии, растителна защита;
  • Учебното заведение да развива в студентите принципи на толерантност, сътрудничество, диалогичност и се стреми да бъде един от основните стълбове, изграждащи академичното обучение и научноизследователската работа.

Специалности:

  • Предучилищна педагогика и чужд език - Английски език;
  • Информатика и информационни технологии;
  • Начална училищна педагогика и чужд език - Английски език;
  • Начална училищна педагогика и информационни технологии;
  • Растителна защита.

Обучението е с продължителност 3 години, образователно квалификационната степен, която получават студентите е професионален бакалавър.

Академичния състав на колежа се състои от 22 преподаватели, от които - 3 професори, 5 доценти, 13 главни асистенти и 1 асистент.

За удобство на студентите, учебното заведение разполага със семинарни и аудиторни зали, специализирани кабинети по чужд език, фонотека и читалня с компютри, 7 компютърни лаборатории с интернет, библиотека, лаборатории по агрономически дисциплини и по генетика и селекция, видеозали, земеделска техника, кабинет по музика, спортна зала, растениевъдство, студентско интернет кафе, фитнес център.

4.0, 1 глас

ОЩЕ Колежи В ОБЛАСТ Добрич

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Спорт и туризъмОрганизацииЗаведенияНовиниСпециалистиЛюбопитноАптекиЛайфстайлЗдравни съветиСоциални грижиПсихологияСпортИнтервютаСнимкиИстория