Начало Справочник Образование Област Стара Загора Стара Загора град Професионална Гимназия по Облекло и Хранене "Райна Княгиня"

Професионална Гимназия по Облекло и Хранене "Райна Княгиня", гр. Стара Загора

Област Стара Загора

Професионална Гимназия по Облекло и Хранене "Райна Княгиня", гр. Стара Загора - изображение

Населено място: Област Стара Загора, Стара Загора град

Адрес: гр. Стара Загора, ул. "Св. Княз Борис" № 86

Телефон: 042 652038

E-mail: pgohsz@abv.bg

Сайт: http://www.pgohsz.com/

Още информация:

 

Професионалната гимназия по облекло и хранене "Райна Княгиня" е специализирано средно професионално училище в град Стара Загора, което започва да функционира през 1927 г. През годините, сменя името и сградата си няколко пъти. През 2005 г. е извършен цялостен ремонт на сградата - класните стаи и работилниците са обзаведени с изцяло нови мебели и уреди, необходими за учебния процес. Освен добрата материална база, в училището функционира и ученическо радио с интересни и развиващи предавания. На разположение на възпитаниците и учителите е богата библиотека, с богат клижен фонд.
Мисията на училището е да създаде устойчив процес на работа, за да достигне максимално качествено обучение, чрез което учениците ще се формират като знаещи, високо интелектуални, морални и отговорни личности.

ПГОХ "Райна Княгиня" разполага с висококвалифицирани преподаватели както по общообразователните предмети, така и по специалните. По време на учебния процес те се стремят да формират у учениците национални и общочовешки добродетели, толерантност и уважение към гражданските права и отговорности, противодействие срещу проявите на агресия и насилие, професионална етика и отговорност.

Специалности:

  • Готвач;
  • Кетъринг;
  • Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Организация на обслужването в хотелиерството.

От 2002 г. училището работи по програма "Фар 2002 - обучение през целия живот". Благодарение на реализирането на този проект, ПГОХ "Райна Княгиня", става едно от най-модерните училища в България.
Професионалната гимназия работи по няколко национални и европейски проекта, които са насочени към повишаване мотивацията за учене у децата, чрез различни занимания и дейности, развиващи специфични умения и знания:

  • Проект "Твоят час";
  • Проект "Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски Хоризонти";
  • Проект "Ученически практики".

фасада на училището

5.0, 1 глас

ОЩЕ Средни училища В ОБЛАСТ Стара Загора

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ЛюбопитноСпециалистиСпорт и туризъмЗаведенияНовиниСпортОрганизацииВидеоЛайфстайлСнимкиИсторияПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиАнкети