Начало Справочник Здравни институции и организации Фондация Искам бебе

Фондация Искам бебе

Пациентски организации

Фондация Искам бебе - изображение

Фондация "Искам бебе" работи съвместно с медици, биолози, психолози, представители на медиите и множество семейства с репродуктивни проблеми.

За да подпомогне двойките, имащи репродуктивни проблеми, фондация "Искам бебе" разработва няколко проекта:

  • Телевизионно предаване със заглавие "Надежда за живот".
  • Вторият проект се реализира с подкрепата на Сибанк. Съвместно се осъществява програмата "Искам бебе", в която се предлагат възможности за получаване на целеви кредит при лечението на репродуктивни проблеми и замразяване на стволови клетки от пъпната връв при раждането на детето. За пръв път се случва финансова институция да вземе участие в подобен проект и предлага облекчени условия за финансиране на скъпоструващото лечение – операции, ин-витро оплождане, лечение на мъжки стерилитет. Основна цел е всички документи и одобрение за получаване на кредит да се прави за един ден в дадената клиника, където ще се осъществява лечението на двойката. Експерти в банката и фондацията са обучени да отговарят на пациентски въпроси на безплатен телефон – 0800 14014.

Информационни борси "Искам бебе"

  • Фондацията търси помощ от страна на общини, местни комисии по здравеопазване и регионални медии с цел по-висока публичност, подготовка и провеждане на събитието – еднодневни информационни семинари с участие на лекари и заинтересовани, от проблема "безплодие", хора. Основната цел на проекта е осигуряването на пълен достъп до информация и лечение за всички, одобрени от Български лекарски съюз и НЗОК лечебни заведения, за извършването на процедури ин-витро и замразяване на стволови клетки от пъпна връв на новороденото.

Фондация "Искам бебе" има следните цели:

1. Оказване на подкрепа и съдействие при решаването на проблемите с репродуктивното здраве на български семейства и двойки.

2. Разпространяване на информационни материали относно проблема "стерилитет", повишаване здравната култура в областта на репродуктивното здраве и методите за профилактика на безплодието.

3. Създаване на по-голяма публичност за различните емоционални и социални проблеми, които съпътстват безплодието и осъществяване на модел на гражданско въздействие за подпомагане на решаването им.

Целите на Фондацията се постигат чрез:

1. Запознаване на двойки с репродуктивни проблеми със съвременните методи за лечение и с възможните начини за решаването на емоционалните и социалните им потребности.

2. Поемане на инициативи при участието в разработване на проекти за набиране на финансови средства за разясняване и приложение на медицински технологии в областта на репродуктивното здраве.

3. Поддържане на контакти с медицински специалисти и с други организации в областта на репродуктивното здраве, с цел съдействие при подготовка за лечение на заинтересованите двойки.

4. Организират се различни семинари и конференции в областта на репродуктивното здравеопазване.


Адрес: гр. София, бул. "Тотлебен" № 53-55
Телефон: 02 805 7167; 02 490 0967; 0885 456491
Факс: 02 805 7001
E-mail: info@iskambebe.bg
Сайт: www.iskambebe.bg

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Социални грижиНовиниАлт. медицинаИнтервютаЛюбопитноСпециалистиЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиИсторияНормативни актовеЗдравни проблемиБотаникаИзследванияЛеченияЗаведенияПсихологияСпортХранене при...ФизиологияОбразованиеТестовеКлинични пътекиПроизводители