Начало Справочник Здравни институции и организации Сдружение Самаряни

Сдружение Самаряни

Пациентски организации

Сдружение Самаряни - изображение

Историята на сдружение "Самаряни" започва от желанието на група млади хора от Стара Загора да помогнат на безнадзорните деца в града. През 1998 г. обединилата се неформална група започва да издирва живеещите на улицата деца като ежедневно доброволци посещават местата, където децата прекарват обичайно времето си. Провеждат се игри и уроци, печели се доверието и приятелството, търси се съдействие от полиция и "Бърза помощ". Всекидневно се осигуряват закуска и хляб, чисти дрехи.

В края на м. октомври 1998 г. се учредява фондация, която през м. септември 2002 г. се преобразува в сдружение с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност.

Основната цел на организацията е да работи за общественото приобщаване на деца, младежи, възрастни и семейства в неравнопоставено положение на територията на община Стара Загора.

Предметът на основна дейност е подпомагане на личностната реализация и социалната интеграция на хората в неравнопоставено положение; развитие на гражданското общество и утвърждаването му като такова. Дейността на сдружението се обезпечава основно от национални и чуждестранни финансиращи организации.

 

Сдружение "Самаряни" подкрепя отделни групи, хора и общности като осъществява дейности и предоставя услуги, които:

  • се основават на реални потребности;
  • насърчават личното развитие и подпомагат процеса на интегриране;
  • повишават или възстановяват социални функции;
  • съдействат за развиване на умения за самопомощ в различни ситуации;
  • осигуряват помощ за предотвратяване на последствия.

 

През 2004 г. сдружението получава лиценз за предоставяне на три основни пакета социални услуги на уязвими групи, в близка до семейната среда.

 

Адрес: гр. Стара Загора, ул. "Патриарх Евтимий” № 57
Тел.: 042 621083
Сайт: www.samaritans.bg

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Социални грижиНовиниЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиОбразованиеНормативни актовеСпециалистиЗаведенияСнимкиПсихологияРецептиЛеченияИсторияСпортАнкетиСпорт и туризъмАптекиИнтервютаАлтернативна медицинаХранене при...Клинични пътекиМедицински изследванияБотаника