Начало Справочник Здравни институции и организации Сдружение Бъдеще за децата

Сдружение Бъдеще за децата

Пациентски организации

Сдружение Бъдеще за децата - изображение

Сдружение "Бъдеще за децата" е неправителствена организация учредена през 2003 година от родители на деца с увреждания, специалисти и съмишленици. Работи на територията на Община Казанлък за интеграцията и социализацията на децата с увреждания и техните семейства. Мисията на организацията е промяна на обществените нагласи към децата с увреждания, съдействаща за тяхната интеграция и социализация.

Основна цел на сдружението е защита на правата и интересите на децата с увреждания. Създаване на условия за достъпна социална среда за пълноценно интегриране в обществото. Целева група са децата и младежите с увреждания и техните родители. В групата на децата се включват: деца със сензорни нарушения – зрителни и слухови, соматични, деца със задръжки в психическото развитие, с емоционално-волево и поведенчески проблеми, интелектуална недостатъчност и др. В момента сдружението работи с 25 деца и младежи на възраст от 3 до 30 години и техните родители на територията на Община Казанлък.

Организацията има издаден лиценз към Държавна агенция за закрила на детето и Агенция "Социално подпомагане" за извършване на социална услуга "Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания".

Сдружение "Бъдеще за децата" е член и на Национална мрежа за децата.


Адрес: гр. Казанлък, ул. "Войнишка" № 25
Е-mail: special_child@abv.bg
Сайт: www.speckids.org

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ПсихологияЛюбопитноЛайфстайлНовиниСоциални грижиСнимкиРецептиЗдравни съветиСпортИнтервютаХранене при...АнкетиИсторияТестовеАлт. медицинаЗаведенияОбразованиеНормативни актовеСпециалистиИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаника