Начало Справочник Здравни институции и организации Национален комитет по профилактика на СПИН и полово предавани болести

Национален комитет по профилактика на СПИН и полово предавани болести

Държавни организации

Национален комитет по профилактика на СПИН и полово предавани болести - изображение

Националният комитет по профилактика на СПИН и полово предавани болести към Министерския съвет е създаден като орган за координация на дейностите на държавните органи по ограничаване разпространението на СПИН и полово предаваните болести в България и намаляване на здравните, демографските и социално-икономическите последици за личността, семейството и обществото.

Националният комитет е създаден с Постановление на Министерския съвет № 61/26.03.1996 г. Председател на Националния комитет е министър определен от Министър председателя на Р.България, зам.-председател е министърът на здравеопазването - д-р Божидар Нанев. В състава на Националния комитет са включени заместник-министри от 9 министерства.

Съгласно Правилника за дейността на Комитета с Решение на Министерския съвет № 58/09.02.2001 г. бе утвърдена Национална стратегия и Национална програма за профилактика и контрол на СПИН и ППБ 2001-2007.

Новата Национална програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции (СПИ) в Република България за периода 2008-2015 г. е приета с протоколно решение на Министерски съвет № 49/18.12.2008 г. Тя ще надгради резултатите, постигнати при изпълнението на Националната стратегия и Националната програма за профилактика и контрол на СПИН и полово предавани болести 2001-2007 г. и при изпълнение на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария в периода 2004-2008 г.

Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" ще продължи да бъде неразделна част от изпълнението на Националната програма и ще се реализира с подкрепата на Глобалния фонд в периода 2009-2014 година.


Адрес: гр. София, ул. "Янко Сакъзов" № 26
Телефон: 02 946 14 82
E-mail: directorate.msdfp@mh.government.bg
Сайт: http://www.aids-bg.com/

3.0, 6 гласа

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

НовиниСоциални грижиНормативни актовеИсторияМикробиологияЛюбопитноЛайфстайлИнтервютаВидеоТестовеАлт. медицинаСпортЗдравни съветиЛеченияЗдравни проблемиИзследванияХранене при...Ботаника