Начало Справочник Здравни институции и организации Българско дружество по планинска медицина

Българско дружество по планинска медицина

Професионални организации

Българско дружество по планинска медицина - изображение

Българско дружество по планинска медицина (БДПМ) е учредено през 2012 г. В неговото създаване вземат участие лекари, планински спасители от страната, които поемат инициативата да обединят усилия в изследване, обучаване и предоставяне на научна база, относно медицинските аспекти на планината.

БДПМ е национална научна организация, която обединява лекари и представители на медицински и/или планински сдружения, както и организации с интерес към планинската медицина в най-широк аспект. Всички лекари, здравни работници, планински спасители и водачи, любители планинари или студенти в тези области могат да бъде членове на дружеството.

Цели на организацията:

  • насърчаване на проучвания, изследвания, публикации и дискусии, относно плнинските медицински аспекти;
  • организиране и провеждане на кръгли маси, семинари и обучения по планинска медицина, спазвайки световните стандарти, създадени и налагани от международните организации като IKAR, UIAA и ISMM.

Тел.: 0895 553777; 0887 275569

Е-mail: mountainmedicinebg@gmail.com

Фейсбук страница: Българско дружество по планинска медицина (БДПМ)

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ОбразованиеЛайфстайлЛюбопитноСпортСнимкиФизиологияНовиниНормативни актовеЗдравни съветиСпорт и туризъмСоциални грижиТестовеЗаведенияИсторияСпециалистиГеографияКлинични пътекиНаправления в медицинатаАлт. медицинаПроизводителиОткритияЛичностиБотаникаЛечения