Начало Справочник Здравни институции и организации Българско дружество по акушерство и гинекология

Българско дружество по акушерство и гинекология

Професионални организации

Българско дружество по акушерство и гинекология - изображение

Българско дружество по акушерство и гинекология (BSOG) е независима и доброволна организация на лекарите, които работят в областта на акушерството и гинекологията. В него се обособяват регионални клонове, както и специализирани секции.

Дружеството има следните цели:

  • да стимулира научно-изследователската работа в областта на акушерството и гинекологията;
  • да съдейства за поддържане квалификацията на българските акушер-гинеколози;
  • да координира и подпомага дейността на клоновете и специализираните секции към дружеството;
  • да сътрудничи и подпомага сътрудничеството на членовете на дружеството с научни медицински организации в чужбина с цел най-бързо пренасяне на постиженията на световната медицина у нас, както и за популяризиране на постиженията на българската медицина в други страни.

Дружеството е независимо от всякакви политически организации и сдружения, които си поставят политически цели. То сътрудничи с всички държавни и обществени организации, които си поставят цели, сродни на неговите.

Дружеството членува в Съюза на медицинските дружества, както и в сродни международни организации или сътрудничи с такива, с оглед постигане на своите цели на основата на широки международни контакти.


Адрес: гр. София, ул. "Здраве" № 2
Телефон: 02 516 6353
Е-mail: bsobgyn@abv.bg
Сайт: http://www.bsobgyn.com

3.9, 7 гласа

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

НовиниЛайфстайлИсторияСпециалистиСнимкиЗаведенияЗдравни съветиАлтернативна медицинаНормативни актовеЛюбопитноАнатомияКлинични пътекиМедицински изследванияНаправления в медицинатаСоциални грижиЛичностиТестовеГеографияАнкети