Начало Справочник Здравни институции и организации Асоциация Пулмонална хипертония

Асоциация Пулмонална хипертония

Пациентски организации

Асоциация Пулмонална хипертония - изображение

Националната асоциация на лицата, страдащи от пулмонална хипертония представлява юридическо лице, регистрирано в съгласие с разпоредбите на Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ).

 

Цели на Асоциацията:

1. Закрила и зачитане на основните човешки права на лицата, носители на заболяването.
2. Подкрепа, обединение, насърчение и повишено ниво на информираност на хората страдащи от болестта и адаптиране към обществото.
3. Помощ при осъществяването на професионално развитие и квалифициране на заинтересованите от този тип заболяване изследователи и медици. Те трябва да бъдат обвързани основно с превенцията, диагностицирането, лечението и рехабилитирането на болестта.
4. Засилено обществено обучение и беседи относно характерните особености на заболяването, превенцията, диагностиката, лечението и методите на рехабилитация, с физиологичните и психологични последици от него.
5. Съдействие, подкрепа и развитие на изследванията на заболяването в България и чужбина.
6. Осъществяване на контакт с подобни организации в страната и чужбина.
7. Създаване на контакти и диалог между Асоциацията и различните ръководни национални органи и институции, които имат отношение към редките болести (Министерство на Здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика, Национална Здравноосигурителна каса, Агенция по лекарствата, Национална трудовоекспертна лекарска комисия, Национален алианс на хората с редки заболявания и др.)
8. Лансиране на разнообразни мерки за преодоляване на емоционалните последици от болестта. Професионално преквалифициране и социално рехабилитиране на лицата, носители на заболяването.
9. Гарантиране на финансови средства за лечението и подпомагането на заболелите от първична пулмонална хипертония в България и чужбина.

 

Адрес: гр. Плевен, ул. "Х. Димитър"  37, вх. А, ет. 2, ап. 3
Телефон: 0888 68 67 80; 0878 68 67 80
E-mail: todormangarov@mail.bg

5.0, 1 глас

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ОРГАНИЗАЦИЯТА

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

НовиниСпорт и туризъмЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноИсторияСпециалистиАлт. медицинаЗаведенияИзследванияКлинични пътекиНормативни актовеТестовеИнтервютаПатологияСнимкиХранене при...ВидеоЛеченияПсихологияДиетиФизиологияЗдравни проблемиБотаникаСпорт