Начало Справочник Здравни заведения Област София София град Банишора СБАЛ - Гръбначен център АД

СБАЛ - Гръбначен център АД, гр. София

Област София

СБАЛ - Гръбначен център АД, гр. София - изображение

Населено място: Област София, София град, Банишора

Адрес: бул. "Ген.Николай Г. Столетов" № 67 А, ет. 8 (болницата се намира в сградата на V-а МБАЛ София)

Телефон: 02 917 0950; 02 9170961; 0889 797794

E-mail: spine_center@abv.bg

Сайт: http://www.spine-center.bg

Още информация:

 

 СБАЛ - Гръбначен център АД е първата специализирана болница в България и на Балканите за лечение на заболявания на гръбначния стълб и гръбначния мозък.

Болницата разполага със стационар с 21 легла, две операционни зали –  асептична и септична, приемно-консултативен кабинет, кабинет за рехабилитация и необходимите за тяхното ефективно функциониране звена. 

Тя е оборудвана с най-новата и съвременна апаратура, използва световно признати авангардни методи на лечение и обединява усилията на лекари и специалисти, които са утвърдени авторитети в своите области с многократни специализации в Европа и Америка.

Акцент в дейността на болницата е минимално инвазивната гръбначна хирургия, която позволява да се лекуват "безкръвно", безболезнено и ефективно заболявания на гръбначния стълб като:

  • дискова херния

  • дискова протрузия

  • спинална стеноза

  • остеопороза

  • лумбаго, ишиас, радикулит и плексит

  • синдром на междупрешленните стави

Пациентите ни имат възможността да бъдат прегледани и консултирани самостоятелно, последователно или в консилиум от невролози, ортопеди, неврохирурзи, рентгенолози, анестезиолози, физиотерапевти, кинезитерапевти, тясно специализирани в областта на гръбначните заболявания. Мултидисциплинарният подход позволява лечението на болните да се осъществява на едно място и да преминава по най-щадящия и ефективен за всеки отделен случай начин.

Болничното лечение не се заплаща от пациентите, тъй като СБАЛ - Гръбначен център АД има подписан договор с НЗОК за работа по клинични пътеки, отнасящи се до нейната специализация. Същевременно хоспитализираните ползват луксозни условия на престой в модерни и релаксиращи стаи, които разполагат с климатици, кабелна телевизия и безжичен интернет.

Интервю с водещия неврохирург д-р Илиян Стоев

УЧИЛИЩЕ ЗА ГРЪБНАКА - Първото в България и Европа

В СБАЛ - Гръбначен център функционира единственото по рода си у нас училище за гръбнака, в което високоподготвени специалисти учат хората как да живеят така, че гръбнакът им да остане здрав. Предлагаме поведенчески модели както на тези, които вече имат заболявания, така и на здравите хора – как да се грижат за гръбначния си стълб, за да нямат проблеми. И нещо много важно – да не се сещат за него, едва когато се разболеят. За тази цел предстоят редица инициативи, включително посещения в институции, офиси, училища. Отворени сме и ще откликнем на всички, които са убедени в ползата от превенция и грижи за гръбначния стълб. Пациентите, които вече са се сблъскали с неприятната болка, в зависимост от вида на заболяването и неговия интензитет, под ръководството на рехабилитатори и кинезитерапевти получават професионални съвети и обучение за правилното положение на гръбначния стълб в покой, при движение, при спортуване, подходящи упражнения при различните заболявания на гръбнака, както и всички съвременни методи на кинезитерапия.


3.0, 23 гласа

ОЩЕ Лечебни заведения В ОБЛАСТ София

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

СпециалистиНовиниИсторияСнимкиЛеченияЛюбопитноНормативни актовеИнтервютаОрганизацииИзследванияКлинични пътекиЗдравни съветиЛайфстайлНаправления в медицинатаСпорт и туризъмОбразованиеАптекиСпортСоциални грижи