Начало Справочник Здравни заведения Област Стара Загора Стара Загора град Център Първа хирургична клиника УМБАЛ - Стара Загора ЕАД

Първа хирургична клиника УМБАЛ - Стара Загора ЕАД

Област Стара Загора

Първа хирургична клиника УМБАЛ - Стара Загора ЕАД - изображение

Населено място: Област Стара Загора, Стара Загора град, Център

Адрес: гр. Стара Загора, ул. "Армейска" № 11

Телефон: 042 649086; 0884 400735

Още информация:

 

Първа хирургична клиника разполага със 7 души, научно-преподавателски кадри - двама от тях, доц. Александър Юлианов и доц. Красимира Калинова, са хабилитирани през 2000г; един лекар - ординатор и четирима специализанти.

 

 

В Клиниката се лекуват пациенти с общохирургични заболявания, като с приоритет са:

 • лечение на чернодробни тумори - в това направление Клиниката е една от пионерите в България. Резултатът от лечението на подобни тумори е с почти нулев процент на смъртност.
 • лечение на дебелочревни туморни процеси, с използване и прилагане на най-съвременни методи в света. Клиниката е една от водещите в лечението на чернодробните и дебелочревните туморни процеси.
 • миниинвазивна ендоскопска хирургия - за пръв път в Стара Загора е приложена миниинвазивна ендоскопска техника с извършване на един разрез през пъпния отвор. Този метод се прилага на ограничени места в България.
 • детска хирургия - оперират се деца с различни заболявания, от новородени до 18 год. възраст, с много добри резултати.

В Клиниката се оперират и заболявания на ендокринни жлези - щитовидна, задстомашна и надбъбречни, както по направления, така и без.

 

Освен доц. Христо Стоянов в клиниката са на щат:

 • доц. Александър Юлиянов
 • доц. Красимира Калинова
 • доц. Славена Палийска
 • д-р Анатоли Карашмалъков
 • д-р Иван Рачков
 • д-р Христин Христов

 

В клиниката се обучават и студенти по хирургия. В продължение на 27 години от създаването на "Медицински Факултет" в клиниката се обучават студенти от 3 курс и 6 курс (стажант-лекари) по специална програма. Всички лекари от клиниката участват в общунационални и международни конгреси по хирургия в нашата страна, а повечето от тях са били на обучение и специализации по дадени направления в голяма част от страните от Европейския съюз и в Америка.

Имат приети публикации в редица престижни чуждестранни научни списания по хирургия. Лекарите на колектива на Първа хирургична клиника са членове на българското хирургично дружество и на редица научни дружества в Европейския съюз.

Доц. Христо Стоянов е избран за републикански консултант по хирургия за Югоизточна България. За връзка с лекарите от клиниката пациентите могат да се свържат с тях в съответните частни кабинети.


Работно време:

 • понеделник, сряда и петък: 15:00 ч. - 17:00 ч.

 

Записване на час: 0884 400 735

В кабинета се извършват предимно консултации на пациенти и първични медицински прегледи.

 

Работи по договор с НЗОК.

4.3, 12 гласа

ОЩЕ Лечебни заведения В ОБЛАСТ Стара Загора

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Специалисти