Начало Справочник Образование Област Добрич Каварна град СУ "Стефан Караджа"

СУ "Стефан Караджа", гр. Каварна

Област Добрич

СУ "Стефан Караджа", гр. Каварна - изображение

Населено място: Област Добрич, Каварна град

Адрес: гр. Каварна, бул."България" 22

Телефон: 0570 83256; 0570 83247

E-mail: sou_kavarna@abv.bg

Сайт: http://www.sou-kavarna.com/

Още информация:

 

СУ "Стефан Караджа" е основано през 1976 година. Днес учебното заведение разполага с богата материално – техническа база: три компютърни кабинета, два физкултурни салона, външен и вътрешен фитнес, игротека, стрелкови клуб, библиотека, ученически стол. Училището предлага езикова подготовка по немски, английски, френски и руски език. Възпитаници на учебното заведение взимат участия в конкурси и олимпиади на областно и национално ниво. Отборите по багмингтон, волейбол и футбол представляват институцията на състезания и турнири. Обучението след осми клас е насочено към профилирана подготовка по предмети от природо-математически цикъл. Учениците, обучаващи се в профил "Природо-математически" – математика, получават разширени знания по информационни технологии, физика, математика и география. В профил "Природо-математически" – химия се набляга на профилиращи предмети: химия, география, информационни технологии и биология. В училището работи висококвалифициран педагогически колектив.

Мисията на учебното заведение е да формира личности с висока интелектуална подготовка и култура. Формиране на национални и общочовешки ценност и стимулиране на творческите заложби. Възпитанието и обучението се провежда според Държавните образователни изисквания.

Стремежът на училището е, чрез висококвалифицирани специалисти, да предаде знания и личностни умения на учениците за уважение към гражданските права и отговорности, да се предотвратяват актове на насилие и проява на агресия.

5.0, 1 глас

ОЩЕ Средни училища В ОБЛАСТ Добрич

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

Спорт и туризъмЗаведенияСпециалистиОрганизацииНовиниЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноИсторияСоциални грижиЗдравни съветиАнкети