Начало Справочник Здравни заведения Област София София град Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, гр. София

Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, гр. София

Област София

Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, гр. София - изображение

Населено място: Област София, София град

Адрес: гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 66 А

Телефон: 0700 13127; 0894 138988

E-mail: onco@acibademcityclinic.bg

Сайт: https://www.acibademcityclinic.bg/bg/sofia_oncology/home

Още информация:

Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, гр. София

Апаратура:
Болницата е оборудвана с 3 апарата за лъчелечение и радиохирургия, един от които за брахитерапия. Развива се пълният обем високотехнологична образна диагностика, както и нуклеарна медицина, включваща два свръхмодерни хибридни апарата за диагностика на онкологични заболявания – SPECT/CT и PET/CT. Внедрена е и първата за България дигитална 3-измерна мамография с томосинтез, която се превръща в "златен стандарт" в света за диагностика на заболяванията на млечната жлеза.

Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, гр. София

В Онкологичния център са обособени клиники по по медицинска онкология, лъчетерапия и радиохирургия, нуклеарна медицина, обща и клинична патология, ще се извършва химиотерапи, таргетна терапия, генетични консултации, рехабилитация и психологическа стабилизация на пациентите и техните близки. Освен това ще има и отделение по гастроентерология с модерен сектор за енодоскопски процедури. Планира се около 1500 новодиагностицирани пациенти с онкологични заболявания да получат комплексно лечение. Годишно над 20 000 пациенти ще ползват диагностичните и терапевтични възможности на новата болница. Лежащоболните ще бъдат настанявани в единични стаи и ще се насърчава участието на семейството в лечението. Близките на пациента ще бъдат обучавани в болницата за това как да полагат продължаващи грижи в домашна среда. Това е модел, взаимстван от водещите световни практики и ще бъде внедрен в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, гр. София.

Болницата е проектирана от HKS, водещо американско архитектурно бюро, специализирано в създаване на лечебни заведения и проектирало водещи болници в целия свят.

3.9, 10 гласа

ОЩЕ Лечебни заведения В ОБЛАСТ София

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

КОМЕНТАРИ КЪМ ЗАВЕДЕНИЕТО

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

ИсторияНовиниСпециалистиАптекиНаправления в медицинатаЛайфстайлЛюбопитноПсихологияНаучни публикацииВидеоНормативни актовеКлинични пътекиАлт. медицинаОрганизацииИзследванияСнимкиКомпании и организацииИнтервютаПрезентацииЗдравни съветиСоциални грижиАнкетиЛеченияСпорт и туризъмОбразованиеСпорт